Την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στο αξίωμα του Δημάρχου Ύδρας, έκανε με ανοικτή επιστολή ο συμπολίτης μας, Μανώλης Καραμήτσος, Αξιωματικός Π.Ν. ε.α., τ. Αντιδήμαρχος και νυν Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας.

Ο κ. Καραμήτσος ηγείται του νέου συνδυασμού “Μέλλον της Ύδρας”.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

Συμπατριώτισσες και Συμπατριώτες,

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι ύστερα από ώριμη σκέψη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των πράξεών μου, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος ΄Υδρας στις προσεχείς εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Το ιστορικό μας νησί έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης και οφείλουμε, πρώτα από όλα στα παιδιά μας, να δημιουργήσουμε αυτές τις κατάλληλες συνθήκες ώστε να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές πλαίσιο για την στήριξη όλων την Υδραίικων οικογενειών, της νεολαίας μας, και όλων των Φορέων του νησιού, προκειμένου να πετύχουμε την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Πρέπει να διασφαλίσουμε το χαρακτήρα του νησιού μας, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα του Υδραίου πολίτη, να δώσουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους και μια καλύτερη ποιότητα ζωής βάζοντας σαν άμεσο στόχο μια Ύδρα πεντακάθαρη και απαστράπτουσα σε όλους τους τομείς. Γνωρίζετε από το πρόσφατο παρελθόν την άμεση και αποτελεσματική μου επέμβαση σε ό,τι σχετικό μου είχε ζητηθεί.

Για πρώτη φορά το 2014 έλαβα την εντολή από τον Υδραϊκό λαό να συμμετέχω αναλαμβάνοντας μια θέση ευθύνης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ύδρας και ακολούθως για δεύτερη φορά το 2019 ο Υδραϊκός λαός με τίμησε με ένα ρεκόρ σταυρών. Από την πλευρά μου εννιά (9) χρόνια προσπάθησα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών καθεμιάς και καθενός που με ψήφισε, εργαζόμενος ακούραστα και με υπερβάλλοντα ζήλο για την αντιμετώπιση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων σε όλους τους τομείς.

Υπηρέτησα με θέρμη τα περισσότερα νευραλγικά πόστα του Δήμου με πρώτο και κύριο την υπηρεσία Καθαριότητας, ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης ως Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για πέντε (5) χρόνια. Παράλληλα υπήρξα Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου ΄Υδρας και υπεύθυνος λειτουργίας των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ως Αντιδήμαρχος για δύο (2) χρόνια. Τα εννιά χρόνια συμμετοχής μου στα δημοτικά πράγματα του νησιού μας με έκαναν να νιώθω έτοιμος να αναλάβω την διοίκηση του Δήμου μας ως υποψήφιος Δήμαρχος. Παράλληλα έχοντας στο πλευρό μου μια ομάδα από ανθρώπους, άξιους, τολμηρούς και πετυχημένους ο καθένας στον τομέα του, θα προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σταθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες της ΄Υδρας με ορίζοντες ανοιχτούς και καθαρούς, με τιμιότητα και ακεραιότητα, χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Ο Συνδυασμός μας θα φέρει την εμβληματική ονομασία «ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ».

Απευθύνομαι σε όλους όσους έχουν όραμα και αγάπη για την ΄Υδρα μας, Υδραίους και Φιλυδραίους, στους νέους με τις φρέσκες καινοτόμες ιδέες αλλά και στους μεγαλύτερους με την πολύτιμη εμπειρία των χρόνων, να συμπορευτούμε στο εξής για μια νέα ΥΔΡΑ.

Ο Δήμος και ο κάθε Δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα! Η Ύδρα μας πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά αληθινής ανάπτυξης, με τρόπους άμεσους και πρακτικούς μακριά και πέρα από μεγαλόστομες και πολλές φορές ανεφάρμοστες δηλώσεις εντυπωσιασμού από τiς οποίες έχουμε χορτάσει.

Φίλοι και Συμπατριώτες μου, με τη δική σας δυναμική υποστήριξη και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για την Ύδρα θα προσπαθήσω να βάλω το ιστορικό μας νησί στο δρόμο που πραγματικά του αξίζει. Γνωρίζετε ότι σας κοιτάω πάντα στα μάτια με ανοιχτή και καθαρή καρδιά, έτοιμος να ακούσω και κυρίως να λύσω οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στον αγώνα μας αυτόν δεν πρέπει να λείψει κανείς..! Σας χρειαζόμαστε όλες και όλους πλάι μας.

Η ΄Υδρα μας χρειάζεται μια Νέα Δημοτική Αρχή που να αγκαλιάζει όλες και όλους! Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με την δική σας αμέριστη βοήθεια και την ειλικρινή υποστήριξή σας αυτή την Ενωτική Νέα Δημοτική Αρχή θα την πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Μανώλης Καραμήτσος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ύδρας

 

πηγή: fonitisydras.gr