Η Συνέλευση της Ενότητας, κατά πολλούς η «Ιδρυτική Πράξη» του Νεοελληνικού κράτους, που διέσωσε την προοπτική της Επανάστασης των Ελλήνων και το όραμα της Απελευθέρωσης ενός ολόκληρου Έθνους, τιμήθηκε και φέτος στην ιστορική Τροιζήνα!

Τις εκδηλώσεις παρουσίασε η κα. Βασιλική Ντουφεξή, Δημοσιογράφος – Πρόεδρος Πειθαρχικού της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Ελληνικό Τμήμα).

Το Σάββατο 10 Ιουνίου, παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Αναπαράσταση της Γ’ Εθνοσυνέλευσης» με τον κ. Γεράσιμο Σκιαδαρέση και πληθώρα εθελοντών. Μετά το πέρας της παράστασης ακολούθησε ομιλία με θέμα «Η Γ΄ Εθνοσυνέλευση της Τροιζήνας, οι Εθνοπατέρες και οι στρατηγικές τους», από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Τροιζήνας, ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γ’ Εθνοσυνέλευσης της Τροιζήνας, Χαιρετισμός Δημάρχου και επισήμων, καθώς και ομιλία από τον κ. Αθανάσιο Χρήστου, Καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης  Ιστορίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα «Η Γ’ Εθνοσυνέλευση και τα διαχρονικά μηνύματά της». Παράλληλα, παρουσιάστηκε έκθεση με θέμα: «Ο Αγωνιστής του 1821 - Φορεσιά - Άρματα - Παρελκόμενα» από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών και ομιλία από τον Προέδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Βαγγελάκο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Παύλο Ζαβέρδα. 

Οι Επετειακές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στην πλατεία της Τροιζήνας, με συναυλία με τους Παναγιώτη Λάλεζα, Λευκοθέα Φιλιππίδη και τετραμελή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής.

Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη για την συν διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους στις εκδηλώσεις:

Τους υποψηφίους Βουλευτές της ΝΔ,  κ. Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου και κ. Νικόλαο Μανωλάκο, τον υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- προοδευτική συμμαχία κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον υποψήφιο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-κίνημα αλλαγής κ.  Βασίλειο Κατσαφάδο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ και υποψήφιο για την Περιφέρεια Νήσων με τον συνδυασμό του Γεωργίου Πατούλη  κ. Σπύρο Σπυρίδων, τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη και υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Ιωακειμίδη, τον Δήμαρχο Επιδαύρου κ. Αναστάσιο Χρόνη, τους Αντιδημάρχους του Δήμου Πόρου κα. Κωνσταντίνα Μοσχογιάννη-Καραμάνη και κ. Αναστάσιο Παπαχρήστου, τον Υποδιοικητή του Κ.Ε. Πόρος Αντιπλοίαρχο Νικόλαο Κατωμέρη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τροιζήνας Αστυνόμο Β΄  Απόστολο Θυμιόπουλο, τον Υπολιμενάρχη του Λιμεναρχείου Πόρου Υποπλοίαρχο Σταμάτιο Δημητρίου, τον Διοικητή του Λιμενικού Τμήματος Μεθάνων Σημαιοφόρο Αθανάσιο Βλάχο και τον Προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνος Πυραγό Κυριάκο Χρόνη.

Επιπρόσθετα, ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση και καθηγητή Αθανάσιο Χρήστου, καθώς και τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

Ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως τους εθελοντές που, με την συμμετοχή τους, κατέστησαν δυνατή την πραγματοποίηση της θεατρικής παράστασης και συγκεκριμένα τους:

Ανδρικόπουλο Ιωάννη, Γιαννούλη Γρηγόριο, Γούρμα Ιωάννη, Δαρσινό Γεώργιο, Δρίβα Θεόδωρο, Δρούγκα Αθανάσιο, Καλυβόπουλο Ιωάννη, Καρνέζη Σπυρίδων, Κοντάκου Αναστασία, Κοντογιάννη Ευάγγελο, Κορδαλή Κωνσταντίνο, Κρίκωνα Ηλία, Λεβειδιώτη Νικόλαο, Λίτσα Κωνσταντίνο, Μικρού Ηλιάνα, Μιχαηλίδη Παναγιώτη, Μπακάλη Παναγιώτη, Μυτάκη Γεώργιο, Νικολάου Παναγιώτη, Παπαχρήστου Ευαγγελία, Παπούλια Ελευθέριο, Σόμπα Μαλαματένια, Στάικο Αθανάσιο, Σταματέλο Γεώργιο, Σταυρούλη Βασιλική, Τσιακούλια Παναγιώτη, καθώς και τους εθελοντές από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

Επιπλέον, ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξη στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων τους:

Ελευθερία Δαρσινού, Αθανάσιο Στάικο, οικογένειες Παπαγεωργίου, Βλαχοκυριάκου και Κοντάκου, Χρυσόστομο Μαρουλά, Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας, Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Γεωργίου Τροιζήνας, Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά «Οι φίλοι της παράδοσης»,  Ηλία Περγαντή, Νίκο Πλακίδα και Παντελή Σκουρλά.

Και τέλος, ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ που μας στηρίζετε, μας τιμήσατε με την παρουσία σας και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε να προβάλουμε την ιστορία του τόπου μας  με τον σεβασμό που της αρμόζει.