Τα πιο κολασμένα Playoffs στην Ιστορία της Super League βρίσκονται ante portas, αλλά ο Ολυμπιακός, που βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία και τρεις πίσω από την ΑΕΚ, έχει αποκτήσει το μομέντουμ και μπορεί να αναγνωρίζεται ως ζωτικός διεκδικητής ακόμα ενός πρωταθλήματος, που στον Πειραιά θέλουν να είναι το τέταρτο σερί και 23ο τις τελευταίες 28 σεζόν. 

Μετά το 3-1 επί της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι «ερυθρόλευκοι», που κρατούν στο πρωτάθλημα ένα αήττητο από τις 18 Σεπτεμβρίου και επέκτειναν στις 16 τις αήττητες διαδοχικές αναμετρήσεις τους με την «Ένωση» στο πρωτάθλημα, επέστρεψαν ως θριαμβευτές στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη. Εκεί, περίμεναν τους παίκτες και τον προπονητή, Μίτσελ, χιλιάδες οπαδοί, οι οποίοι φωταγώγησαν την περιοχή και πανηγύρισαν έξαλλα τη νίκη, αναδεικνύοντας και την πεποίθησή τους για τη συνέχεια. 

Ούτως ή άλλως, όμως, είχαν βρεθεί εκεί και πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, διακηρύσσοντας την αισιοδοξία τους για την αναμέτρηση, κάτι που αποδείχθηκε επί του πρακτέου.