Την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου του Στρατοπέδου Κ.Ε. Πόρος με Προγραμματική Σύμβαση, ζητάει από την Πολιτεία το Δημοτικό Συμβούλιο Πόρου με ομόφωνη Απόφαση που ψηφίστηκε στις 21.3.2023. Σύμφωνα με την Απόφαση, ο Δήμος αιτείται επίσης την τροποποίηση των ορίων του χαρακτηρισμένου ως «Ναυτικού Οχυρού» Στρατοπέδου, ώστε οι επίμαχοι αθλητικοί χώροι (ανατολικά της λεωφόρου Παπαδοπούλου) να τεθούν εκτός των ορίων του και έτσι να είναι νομικά εφικτή η αιτούμενη παραχώρηση. 

Αναλυτικότερα, ο Δήμος ζητάει να περιέλθει στη διαχείρισή του η χρήση όλης της ανατολικής έκτασης του Στρατοπέδου πλην του κτηρίου κατοικιών και της πλαζ, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει Μελέτες και χρηματοδότηση για τη δημιουργία ή/και αποκατάσταση του γηπέδου ποδοσφαίρου, της κερκίδας και των αποδυτηρίων, κλειστού γηπέδου μπάσκετ/βόλεϊ, ταρτάν στίβου, ανοικτού γηπέδου μπάσκετ/βόλεϊ, γηπέδου τένις, εγκαταστάσεων λοιπών αθλημάτων στίβου και να αναλάβει την συντήρησή τους. Επίσης, να αποδοθεί σε κοινή χρήση το νοτιοδυτικό άκρο της ανωτέρω έκτασης για δημιουργία κυκλοφοριακού κόμβου, να διατηρηθούν οι χρήσεις του λεμβαρχείου και του αμαξοστασίου στη δυτική πτέρυγα, να παραχωρηθούν οι υποδομές στις παραλίες Μοναστηρίου και Μικρού Νεωρίου και η δεξαμενή νερού στην Βρυσούλα και να συμφωνηθεί η εκπόνηση Μελέτης «masterplan» για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Καναλιού. Σε αντιστάθμισμα, ο Δήμος θα διατηρεί το τέλος ύδρευσης του Στρατοπέδου στο 75% της Α΄ κλίμακας του οικιακού τιμολογίου για καταναλώσεις έως 6.660 κυβ./τετράμηνο, και στην τιμή της Β΄ κλίμακας για καταναλώσεις πάνω από 6.660 κυβικά (εξασφαλίζοντας και στο μέλλον ετήσια οικονομία της τάξης των 100.000€ στο Στρατόπεδο). Τέλος, σε περίπτωση που το αίτημα για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων απορριφθεί, ο Δήμος ζητάει από την Κυβέρνηση την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε προσχώσεις στη θάλασσα στην περιοχή του Αγ. Στεφάνου, όπως προέβλεπε το Β.Δ. 106/1972 (ΦΕΚ 29/Α), το οποίο δεν εκτελέστηκε λόγω της άτυπης συμφωνίας για χρήση του γηπέδου του Κ.Ε. Πόρος από τον Δήμο.

Καθοριστικές για την διαμόρφωση και την ομόφωνη έγκριση της σχετικής εισήγησης του Δημάρχου Γ. Δημητριάδη, ήταν οι παρεμβάσεις στην Βουλή των κομμάτων «Ελληνική Λύση» και «Μέρα25», η απάντηση του Υπουργού ΠΕΘΑ κ. Ν. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η τροποποίηση των ορίων του Ναυτικού Οχυρού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έγκριση της παραχώρησης και η ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη, ότι η Περιφέρεια μπορεί να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση και κατασκευή των εγκαταστάσεων, μόνο αν το Π.Ν. συνάψει προηγουμένως Προγραμματική Σύμβαση παραχώρησης της χρήσης με τον Δήμο. Τέλος, καθοριστική για την επίτευξη ομοφωνίας ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της μειοψηφίας και πρ. Δημάρχου κ. Δ. Στρατηγού, η οποία συνέβαλε στην αλλαγή στάσης των τριών ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που μέχρι την στιγμή της ψηφοφορίας είχαν τοποθετηθεί αρνητικά επί της εισήγησης.