Tα μεγάλα έργα οδοποιίας και οι αναπλάσεις που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Σπ. Πολλάλη

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας η ισότιμη ανάπτυξη των Περιοχών της Αττικής με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής»

Η πορεία υλοποίησης των σημαντικών έργων οδοποιίας και αναπλάσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής και εκτελούνται στο Δήμο Τροιζηνίας Μεθάνων, καθώς και οι προοπτικές ένταξης νέων έργων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων Σπ. Πολλάλη, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε ότι το επόμενο διάστημα υπογράφεται η σύμβαση για την ολοκλήρωση του υπόλοιπου τμήματος του έργου οδοποιίας Επιδαύρου – Γαλατά, ενώ ο διαγωνισμός για την ευρεία ανάπλαση της πλατείας Μεθάνων και τοπικών οδών έχει ολοκληρωθεί και τα έργα αναμένονται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία και για τα έργα αποκατάστασης και αναβάθμισης του βιολογικού Μεθάνων και η επίστρωση με κυβόλιθους του παραλιακού δρόμου Γαλατά, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται και η μελέτη για την ανάπλαση και ανάδειξη της Λιμνοθάλασσας Ψήφτας, ενός σημαντικού υδροβιότοπου για την περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εξέφρασε την ικανοποίηση για την πρόοδο των έργων, επισημαίνοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η ισόρροπη στήριξη κάθε περιοχής της Αττικής μέσα από τις δυνατότητες που δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία και οι πόροι της Περιφέρειας προς όφελος όλων των πολιτών.

«Στόχος μας είναι η έμπρακτη και ισότιμη στήριξη όλων των Δήμων της Αττικής. Προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε βελτίωση των κρίσιμων υποδομών στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, αλλά και κάθε ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών»,τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κος Πατούλης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη επισήμανε ότι με συστηματική δουλειά και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του κ. Πατούλη η ίδια προσωπικά και τα στελέχη της Αντιπεριφέρειας Νήσων συνεργάζονται με όλους τους δημάρχους και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου οι πολίτες της επικράτειάς της Αντιπεριφέρειας Νήσων να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και τα νησιά της Αττικής μας να αναπτυχθούν σε τουριστικό και αναπτυξιακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κος Σπ. Πολλάλης, ευχαρίστησε τον κο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή, επισημαίνοντας ιδιαίτερα την μεγάλη ανάγκη στο Δήμο για οδικά έργα με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία της περιοχής.

Επίσης, κος Πολλάλης ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης από την Περιφέρεια για την ανακατασκευή παλαιού σχολείου σε βρεφονηπιακό σταθμό, ενώ παράλληλα συζήτησε και για την δυνατότητα χρηματοδότησης παρεμβάσεων στο δίκτυο ακάθαρτων.