Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου 2023, ο κ. Τάσος Μούγιος. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μούγιος, προετοιμάζεται μεθοδικά για την υποψηφιότητα του, καθώς πριν από μερικές μέρες είχε συγκέντρωση με 50 περίπου υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της νέας παράταξης του, από τους οποίους - σύμφωνα με το ρεπορτάζ - σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν οι 20 πρώτοι.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μούγιου, το όνομα της παραταξής του είναι "Ενότητα & Ανάπτυξη". 
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της υποψηφιότητας του Τάσου Μούγιου:
 
"Αγαπημένοι μου Συμπολίτες,
γνωριζόμαστε όλοι από παιδιά. Είμαστε ουσιαστικά μια μεγάλη οικογένεια που ζει, εργάζεται, αναπτύσσεται, βιώνει χαρές και λύπες, νέα ξεκινήματα και δυσκολίες μαζί, σε ένα κοινό περιβάλλον, σε καθημερινή επικοινωνία. Η προκοπή μας και η ποιότητα της ζωής μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την πορεία του Τόπου μας. Μέθανα και Τροιζηνία είναι το κοινό μας σπίτι.
Οι αγωνίες για το πώς αυτός ο Τόπος θα προχωρήσει μας ενώνουν. Και είναι αυτές οι αγωνίες που πυροδότησαν μια σειρά συζητήσεων και συναντήσεων τον τελευταίο χρόνο.
Αποφασίσαμε λοιπόν, μια ομάδα ανθρώπων πολλοί εξ’ αυτών ‘’νέοι στα κοινά”, μετά και από προτροπή πολλών συμπολιτών μας, να συντονιστούμε, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανάπτυξη του τόπου μας και να θέσουμε υποψηφιότητα στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές ως Συνδυασμός. Φιλοδοξούμε ο Συνδυασμός μας να πλαισιωθεί περαιτέρω από ενεργούς συμπολίτες μας και να γίνει αποδεκτός από το σύνολο της Τοπικής μας Κοινωνίας.
Σεβόμαστε απόλυτα τις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές αρχές και θα συνεχίσουμε κάθε υγιή πρωτοβουλία τους.
Όλοι μας πιστεύουμε ότι μας αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και ότι είναι στο χέρι μας να το χτίσουμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Είμαστε πολλοί και διαφορετικοί. Καθένας στον Συνδυασμό μας προσφέρει τη δική του δύναμη, άλλος την εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, άλλος την ακούραστη διάθεση, άλλος την επαγγελματική εμπειρία, άλλος το όραμα για τον οικισμό ή την πόλη του.
Όλοι με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια πίστη στις δυνατότητες της περιοχής μας.
Το όνομα του Συνδυασμού μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι :
Ενότητα & Ανάπτυξη
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ-ΜΕΘΑΝΩΝ
Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε τους δύο κύριους στόχους μας :
Πρώτον, την Ενότητα του Τόπου και των συμπολιτών μας. Δεν αποκλείουμε κανέναν που θέλει να προσφέρει, συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε από όλους και συνδημιουργούμε.
Είμαστε όλοι μαζί σε αυτόν τον τόπο και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, τα Μέθανα, το Γαλατά, την Τροιζηνία & την Χερσόνησο με τα πανέμορφα και γραφικά χωριά μας.
Δεύτερον, την Ανάπτυξη της περιοχής μας. Πιστεύουμε βαθιά στις δυνατότητες αυτού του Τόπου, στον πλούτο που έχει και μπορεί να αξιοποιηθεί. Έχουμε όλοι δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια να χάνονται ευκαιρίες.
Ο Δήμος μας μπορεί να γίνει ένα πρότυπο παραγωγικής και τουριστικής ανάπτυξης με ισορροπημένο και βιώσιμο τρόπο.
Αγαπημένοι μου Συμπολίτες,
προσωπικά μετέχω στα κοινά από τα μαθητικά μου χρόνια. Υπήρξα Πρόεδρος δεκαπενταμελούς στο σχολείο, έπειτα πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μου και αργότερα εκλεγμένος δύο φορές - από την ηλικία των 24 ετών – Δημοτικός Σύμβουλος στον τότε νεοσύστατο Δήμο Τροιζήνας και Αντιδήμαρχος την ίδια περίοδο. Ταυτόχρονα διετέλεσα μέλος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας, Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δήμου Τροιζήνας και εν συνεχεία εκλεγμένο μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραία.
Από το 2011 συμμετέχω στη διοίκηση του Αθλητικού Συλλόγου του Γαλατά και τα τελευταία 4 χρόνια από την θέση του Προέδρου. Σε συνεργασία με τα μέλη του Συλλόγου πετύχαμε πολλά πράγματα, ιδρύσαμε νέα τμήματα, δώσαμε την ευκαιρία στα παιδιά μας να ασχοληθούν με νέα αθλήματα, πάντα με έμφαση στην διάπλαση του ήθους των αθλητών.
Με αυτές τις εμπειρίες για εφόδιο, τίθεμαι επικεφαλής του Συνδυασμού μας. Η απόφασή μου αυτή δεν ήταν εύκολη καθώς γνωρίζω καλά τις απαιτήσεις, τις θυσίες και τον αγώνα που πρέπει να κάνω. Έλαβα υπόψη μου όμως την αγωνία και το κάλεσμα πολλών επαγγελματιών, την προτροπή συμπατριωτών και την γνώμη φίλων.
Όλοι εμείς στην “Ενότητα & Ανάπτυξη” δεν ζητάμε απλά την στήριξή σας. Σας θέλουμε δίπλα μας, συμμέτοχους, συμβούλους, συνεργάτες και αρωγούς σε αυτή μας την προσπάθεια. Θέλουμε οι ιδέες, οι ανάγκες και τα όνειρα σας να δώσουν ώθηση στη δράση μας.
Μαζί μπορούμε πολλά και θα τα καταφέρουμε…!
Ο επικεφαλής του Συνδυασμού
“Ενότητα & Ανάπτυξη”
Τάσος Μούγιος"
 
Ποιός είναι ο Τάσος Μούγιος 
 
Ο Μούγιος Αθ. Αναστάσιος, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974 και μεγάλωσε στο Σκαπέτι ( Ευαγγελισμό σήμερα) Τροιζηνιας.

Γιος αγροτών , του Αθανασίου και της Ελένης Μούγιου, έως  τα μαθητικά του χρόνια εργάστηκε δίπλα στους γονείς βοηθώντας τους στη γεωργικές εργασίες.

Έχει μια αδελφή, τη Χρυσούλα, η οποία εργάζεται στο πλευρό του ως συνεργάτης του.

Ο Τάσος είναι παντρεμένος με την αγαπημένη του Αναστασία, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά το Θανάση και την Μαριλένα.

Τα τελευταία 25 χρόνια διαμένει με την οικογένεια του στο Γάλατα Τροιζηνίας

Τα τελευταία 28 χρόνια ως ασφαλιστικός σύμβουλος καθώς και τα τελευταία 20 χρόνια ως συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων.

Είναι πετυχημένος κτηματομεσίτης, πάνω από 20 χρόνια, στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας - Αργολίδας - Ερμιονίδας , και εκτιμητής ακίνητης περιουσίας.

Τέλος είναι ιδιοκτήτης- αντιπρόσωπος  εταιρείας ταχυμεταφορών σε όλη την περιοχή Τροιζηνίας.

πηγή:saronicmagazine.gr