Προς ολοκλήρωση οδεύει το έργο της αγροτικής οδού Καλλονής-Χώριζας, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε τη χρηματοδότηση του έργου προϋπολογισμού 724.500,00 €.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων: 

Σας ενημερώνουμε ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με απόφασή του (αρ. πρωτ.: 4131/29-09-2022) ενέκρινε την πρόταση του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων και έτσι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΟΝΗ – ΧΩΡΙΖΑ» συνολικού Προϋπολογισμού 724.500,00 € (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 - 2020  Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»). 
Τονίζεται ότι, το συγκεκριμένο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ήταν με αξιολόγηση (ανταγωνιστικό) και μεταξύ των 294 αιτημάτων που κατατέθηκαν από Δήμους όλης της Χώρας, ο Δήμος Τροιζηνίας -  Μεθάνων κατέλαβε την 56η θέση, με συνολική βαθμολογία 86/100, υποβάλλοντας πλήρη φάκελο, που περιλάμβανε μελέτες, τοπογραφικά διαγράμματα, καθώς και γνωμοδοτήσεις πολλών διαφορετικών υπηρεσιών, απαραίτητων για την αδειοδότηση του έργου.   
Με το εν λόγω έργο, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση της  αγροτικής οδού  που  συνδέει  τον οικισμό της  Καλλονής με τον οικισμό της Χώριζας σε μήκος  5.250 μέτρων. 
Κατά την εκτέλεση του έργου προβλέπεται:
• Να κατασκευαστούν 11 τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων 
• Να διαμορφωθούν τάφροι τριγωνικής διατομής για την συγκέντρωση των όμβριων υδάτων σε μήκος οδού 5250m
• Μεταλλικά στηθαία (μπάρες) σε μήκος 960m
• Ασφαλτόστρωση οδού σε μήκος 5250m και σε πλάτος 4m που περιλαμβάνει την κατασκευή βάσης και υπόβασης με αδρανή υλικά και τοποθέτηση  ασφαλτοτάπητα.
Ένα χρόνιο αίτημα μεγάλης μερίδας πολιτών που, κατά παράδοση, για πάρα πολλές δεκαετίες, πλανιόταν στη σφαίρα των «κούφιων» υποσχέσεων επειδή ορισμένοι μοίραζαν απλόχερα  «φρούδες» ελπίδες, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ!
Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατάφερε να «ξεφύγει από την παράδοση»!
Με λίγα λόγια, ξεκινάει η διαγωνιστική διαδικασία και  τηρώντας πλήρως όλους τους κανόνες νομιμότητας, η ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης της  αγροτικής οδού  που  συνδέει  τον οικισμό της  Καλλονής με τον οικισμό της Χώριζας σε μήκος  5.250 μέτρων, σε λίγο χρονικό διάστημα θα πάρει «σάρκα και οστά»!!!!