Αρχικά ο στόχος μας ήταν να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές των χώρων που φιλοξενούν τα παιδιά μας, ώστε να πληρούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ενδεδειγμένη υγιεινή και την ασφάλειά τους.  

Πραγματοποιήθηκαν ριζικές και μαζικές παρεμβάσεις, για πρώτη φορά μετά το 2008 που ξεκίνησε να λειτουργεί, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις, στα κουφώματα, σε όλη την εξωτερική και εσωτερική τοιχοποιία, τοποθετήθηκαν υδρορροές, έγινε ο απαιτούμενος εσωτερικός και εξωτερικός ελαιοχρωματισμός και συντηρήθηκε ο υπάρχων κινητός εξοπλισμός.  

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις απαραίτητες για να διορθώσουμε «παρατυπίες» του παρελθόντος και να είμαστε νόμιμοι, σύμφωνα με την άδεια λειτουργίας. 

Μια ανακαίνιση όμως, που έχει ως κεντρικό πυλώνα τα παιδιά, δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε κτιριακές υποδομές και εξοπλισμό. 

Όλοι εμείς οι μεγάλοι έχουμε υποχρέωση να προσφέρουμε στα παιδιά κάθε δυνατό ερέθισμα, που θα τα βοηθήσει να διευρύνουν τους ορίζοντές τους. 

Από τα πιο «δυνατά» ερεθίσματα για ένα παιδί αποτελεί κάθε μορφή τέχνης, κάθε μορφή δημιουργικής έκφρασης.  

Το Κ.Δ.Α.Π. Τροιζηνίας έχει πλέον την τιμή να φιλοξενεί έργα του street artist Skitsofreni, του αυτοδίδακτου εικαστικού που ανέβασε την ελληνική street art κοινότητα ένα σκαλί ψηλότερα

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κωνσταντίνο Λούζη, τον μουσικό που ζωγραφίζει και που, με πολύ χαρά, άφησε το μαγευτικό αποτύπωμά του στο Κ.Δ.Α.Π. Τροιζηνίας! 

Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθειά μας παραμένουν οι εργαζόμενοι της Δομής και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για την άψογη συνεργασία,  καθώς και για την αγάπη, την συνέπεια και το σεβασμό που αγκαλιάζουν τα παιδιά μας! 

Ας μην ξεχνάμε, όλοι, μικροί και μεγάλοι... 

«Όλα είναι δύσκολα, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και αυτό γιατί το υλοποιήσιμο το ορίζουμε εμείς, με τα όρια που εμείς θέτουμε!»