Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022, στη διάρκεια σεμνής τελετής, 78 χρόνια μετά, τιμήθηκε η μνήμη των 17 αδικοχαμένων παλικαριών από τον Καρατζά, οι οποίοι εκτελέσθηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές, τον Ιούνιο του 1944. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Οσίου Σεραφείμ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ, δοξολογία στο Ηρώο, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση μαθητών.

Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Σπύρος Πολλάλης έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της ημέρας και τόνισε τη ιδιαίτερη σημασία της θυσίας των συμπατριωτών μας, που έδωσαν το αίμα τους και τη ζωή τους για την πατρίδα και την ελευθερία.

Στην τελετή, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ως εκπρόσωπος της Βουλής ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Ιωάννης Μελάς, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Νικόλαος Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων κα. Βασιλική Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων, ο Πρόεδρος της Κοινότητος Καρατζά κ. Σπύρος Λίλλος, ο Δήμαρχος του Δήμου Επιδαύρου κ. Αναστάσιος Χρόνης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τροιζήνας Α/Β΄ Απόστολος Θυμιόπουλος και ο Διοικητής του Α Λιμενικού Τμήματος Μεθάνων κ. Αθανάσιος Βλάχος, η Πρόεδρος της Κοινότητος Άνω Φαναρίου κα. Μαρία Μούγιου, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Καρατζά και πλήθος κόσμου.