Προχωράει η δημιουργία και η λειτουργία σταθμών διάθεσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Πόρου, καθώς εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του προγράμματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πόρου:

Εγκρίθηκε στις 16.5.2022 από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων η χρηματοδότηση του Δήμου μας με 255.816€ για την ανάπτυξη δράσης «μικροκινητικότητας» με την δημιουργία και λειτουργία σταθμών διάθεσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Με την αξιοποίηση της δράσης, ο Δήμος μας σκοπεύει να λειτουργήσει από το 2023 τρεις μεικτούς σταθμούς δωρεάν διάθεσης συμβατικών και ηλεκτρικών ποδηλάτων, οι οποίοι θα βρίσκονται στο Νέο Δυτικό Λιμάνι (υφιστάμενος), στο κέντρο στην περιοχή της Δημοτικής Αγοράς (νέος) και στην πλατεία Σολομωνίδη στην Πούντα (νέος).

Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (άξονας Προτεραιότητας 14, πρόσκληση «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, Μικροκινητικότητα, Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Μετακινήσεων») και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας.