Ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων, αξιοποιώντας την χρηματοδότηση μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, ολοκλήρωσε την εγκατάσταση σημείων ΔΩΡΕΑΝ ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, στον Γαλατά και στη Λουτρόπολη Μεθάνων.

Πιο συγκεκριμένα, στο Γαλατά, η εμβέλεια του Wi-Fi ξεκινά από την Παιδική χαρά (είσοδος Γαλατά) και καλύπτει τον παραλιακό δρόμο, έως το Γήπεδο Ποδοσφαίρου. Η εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης στη Λουτρόπολη Μεθάνων  ξεκινά από την Παιδική Χαρά (είσοδος Λουτρόπολης) και καλύπτει τον παραλιακό δρόμο έως τον Λιμένα Μεθάνων.

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi-Fi σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με την εφαρμογή των προδιαγραφών που ισχύουν στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Οι προδιαγραφές υλοποίησης του έργου WiFi4EU εξασφαλίζουν στο υπάρχον δίκτυο του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων επιπρόσθετα ποιοτικά χαρακτηριστικά για την πρόσβαση των χρηστών, σχετικά με την αξιοπιστία και την ταχύτητα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασύρματου Δικτύου:

Εφόσον είστε εντός της εμβέλειας των Hotspots, πραγματοποιήστε αναζήτηση των διαθέσιμων ασύρματων δικτύων από τη συσκευή σας και επιλέξτε το SSID με όνομα «Wifi4EU».

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο Wifi4EU:

Στην συνέχεια ανοίγει αυτόματα ο φυλλομετρητής  (web browser) της συσκευής σας και εμφανίζεται το λογότυπο του Wifi4EU. Πατάτε το κουμπί Σύνδεση-LOGIN, χωρίς να απαιτούνται κωδικοί πρόσβασης