Τρία συστήματα σκίασης εφελκυούμενων πανιών τοποθετήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου στους χώρους αναμονής των επιβατών των ταξί, των ταχυπλόων επιβατηγών πλοίων, των λέμβων Πόρου-Γαλατά  και της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο λιμάνι του Πόρου. 
 
Η προσπάθεια για την αδειοδότησή τους ξεκίνησε το 2019 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς πρόσφατα, μετά από συνεργασία του ΔΛΤ με την Εφορία Νεοτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και την αφιλοκερδή υποστήριξη του αρχιτέκτονα μηχανικού Νίκου Καρακατσάνη.
 
Τα συστήματα εφελκυούμενων πανιών αποτελούν ελαφριές κατασκευές που μοιάζουν με ιστία και δεν αλλοιώνουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του Οικισμού, ενώ παρουσιάζουν σημαντικά λειτουργικά πλεονεκτήματα, έχοντας εξαιρετική απόδοση σκίασης, αντοχή στις καιρικές συνθήκες, αλλά και ευελιξία στην τοποθέτηση με δυνατότητα εύκολης συμπλήρωσης ή μετακίνησης ανάλογα με τις ανάγκες.
 
Η δαπάνη για την προμήθεια των σκιάστρων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ 2014-2020» (LEADER) και ανήλθε στο ποσό των €24.800.