Εκπλήξεις. Μεγάλες εκπλήξεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να κάνει αυτό που δεν περίμενε κανείς. Με την 11άδα που επέλεξε να τρελαίνει κόσμο. Καθώς κανείς δεν μπορούσε να την προβλέψει. Ούτε καν οι ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Οι οποίοι είδαν τον προπονητή τους να αφήνει στον πάγκο παίκτες που θεωρητικά είχαν προβάδισμα για το αρχικό σχήμα στο Αταλάντα – Ολυμπιακός.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες ανατροπές, καθώς άφησε εκτός αρχικού σχήματος και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και τον Μάντι Καμαρά, αλλά και τον Ανδρέα Μπουχαλάκη. Αλλά δεν άλλαξε σκεπτικό και ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με σχηματισμό 3-4-3!

Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει θέση θέση ο Βατσλίκ, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους (από δεξιά) Μανωλά, Παπασταθόπουλο και Σισέ, ο οποίος επιστρέφει σε αγώνα του Ολυμπιακού, μετά τις 22 Δεκεμβρίου και τον αγώνα Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Στα άκρα της άμυνας ο Λαλά με τον Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, οι οποίοι θα έχουν την ευθύνη να βοηθήσουν και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά και να επιτηρούν τους εξαιρετικά επικίνδυνους ακραίους της Αταλάντα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Μαρτίνς επιλέγει το δίδυμο Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, οι οποίοι αγωνίστηκαν μαζί στο τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ. Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση, ο Γιώργος Μασούρας με τον Χένρι Ονιεκούρου θα είναι οι δύο ακραίοι, με τον Τικίνιο, μοναδικό προωθημένο.

Συγκεκριμένα, η 11άδα που επέλεξε ο Μαρτίνς αποτελείται από τους εξής παίκτες: Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας, Ονιεκούρου και Τικίνιο.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά φέτος που ο Αγκιμπού Καμαρά θα αγωνιστεί σε ρόλο καθαρού αμυντικού μέσου, στην ίδια ευθεία με τον Γιαν Εμβιλά. Ο 20χρονος μέσος έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί, καθώς παρότι δεν έχει το κορμί για να μπορέσει να επιβληθεί στον αέρα, έχει τρεξίματα, εξαιρετικές τοποθετήσεις και μεγάλη έφεση στα κλεψίματα. Είναι μια επιλογή του Μαρτίνς που προκαλεί ενδιαφέρον. Και μένει να φανεί η εφαρμογή της.