Στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού που πάντα έχει τον τρόπο του σε αυτές τις ώρες; Συνομίλησε με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές. Και υπενθύμισε σε όλους πως σε αυτό το κρίσιμο διάστημα της σεζόν απαιτούνται δύο βασικά συστατικά.

Σα να λέμε; Μεγάλη προσοχή σε αυτή τη νέα έξαρση της πανδημίας που πλέον έχει (ξανά) γίνει υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα και στο ποδόσφαιρο. Και βέβαια συγκέντρωση και πάθος για τις κρίσιμες αγωνιστικές δραστηριότητες που ακολουθούν. Με αφετηρία φυσικά την αναμέτρηση της Κυριακής που με έναν τρόπο μπορεί να παίξει ρόλο καθοριστικό στην εξέλιξη της φετινής Super League.
Για να το θέσουμε πιο σωστά; Η βαθμολογία της Δευτέρας θα μας ενημέρωσε αν υπάρχει περίπτωση να ανοίξει εκ νέου κουβέντα και μάχη για τον τίτλο ή αν ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει στο μοναχικό δρόμο που χάραξε. Αν οι Ερυθρόλευκοι περάσουν το μπλόκο της Λεωφόρου και διατηρηθούν στο +9 σχηματίζεται μια τάξη πραγμάτων.

Αν δεν τα καταφέρουν και η ΑΕΚ που μπήκε στο 2022 με -11 πλησιάσει και άλλο, τότε προφανώς συζητάμε για κάτι διαφορετικό. Ειδικά από τη στιγμή που τέλη Γενάρη (30/1) οι Πειραιώτες θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν και τον ΠΑΟΚ στο επόμενο εκτός έδρας «ντέρμπι» που περιλαμβάνει το καλεντάρι τους.

Φυσικά ο πρόεδρος -που παραδοσιακά τέτοιες ημέρες επισκέπτεται τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές για να τους ευχηθεί για τη νέα σεζόν- δεν εστίασε αποκλειστικά σε ένα παιχνίδι. Ούτε καν σε μια διοργάνωση. Δεν το κάνει ποτέ. «Θέλω να τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να πετύχουμε και φέτος τους στόχους μας» ήταν η κυρίαρχη ατάκα στη σύντομη ομιλία του. «Να δείξουμε την ποιότητα μας», «να συνεχίσουμε με συνέπεια». Η γνωστή μέθοδος του πρωταθλητισμού, από ένα club που αν μη τι άλλο χρόνια τώρα επιβεβαιώνει πως όχι μόνο ξέρει να την εφαρμόσει αλλά και να την… διδάξει…