Η στάση του Ολυμπιακού; Συνεπής από την πρώτη στιγμή, σε αυτή την παράξενη ιστορία που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες με το νέο πακέτο «μέτρων» κατά της πανδημίας. Εκείνο το ακατανόητο «1000 φίλαθλοι σε κάθε γήπεδο» που ακούστηκε από το στόμα του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη και που δεδομένα έχει δημιουργήσει ένα πολύ μεγάλο θέμα.

Τι θα πει «1000 φίλαθλοι» όταν οι μεγάλες ΠΑΕ έχουν ξεκινήσει τη σεζόν πουλώντας χιλιάδες εισιτήρια διαρκείας στο κοινό τους; Πως θα μπουν στη διαδικασία να τους διαχωρίσουν; Ποιος θα βάλει τα κριτήρια; Είναι μια άσκηση που δεν λύνεται. Και που προφανώς δεν λύνει και το πρόβλημα της πανδημίας σε ότι αφορά στο ποδόσφαιρο.

Κάπως έτσι; Πριν από λίγο η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε πως το ματς της Κυριακής με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών: «Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν θα μπει στη διαδικασία διαχωρισμού των φιλάθλων όπως ήδη έχει τοποθετηθεί σχετικά» αναφέρει στο μήνυμα της. Και αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει πως παραμένει συνεπής σε όσα από την πρώτη στιγμή λέει για την υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι οι Πειραιώτες από τις 27 Δεκεμβρίου με επίσημη ανακοίνωση τους είχαν ξεκαθαρίσει πως: «Σεβόμαστε απόλυτα όλα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν την κοινωνία, όμως στεκόμαστε άφωνοι μπροστά σε αποφάσεις που καταδικάζουν σε λουκέτο τα γήπεδα, διότι αυτό είναι το 10%, ΛΟΥΚΕΤΟ, καθώς λειτουργικά αυτό σημαίνει για τις ΠΑΕ το 10%». «Επιπλέον, το βέβαιο είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επιλέγει σε κάθε αγώνα 1000 «εκλεκτούς» ανάμεσα στους δεκάδες χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους φιλάθλους του, που έτρεξαν να εμβολιαστούν ακριβώς για να μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες του γηπέδου μας».

Σε εκείνη την ανακοίνωση η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλούσε την Κυβέρνηση να αλλάξει την απόφαση της: «Να επανεξετάσουν άμεσα τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία αφενός δημιουργούν δυο μέτρα και δυο σταθμά και αφετέρου είναι απορίας άξιο πως προστατεύουν το κοινωνικό σύνολο από την πανδημία, καθώς επιλέγεται για ακόμη μια φορά να κλείσουν τα ανοιχτά γήπεδα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούνται ανοιχτοί οι κλειστοί χώροι που συνωστίζονται χωρίς περιορισμούς χιλιάδες άτομα, σε συναυλίες, θέατρα, χώρους εστίασης, νυχτερινά κέντρα, μπαρ κλπ.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει ότι το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ δεν θα μπει στη διαδικασία διαχωρισμού των φιλάθλων όπως ήδη έχει τοποθετηθεί σχετικά».