Με την συγκινητική συμμετοχή εκατοντάδων φίλων που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς για την στήριξη των παιδιών , των πολύτεκνων οικογενειών και της νεότητας που αποτελεί το μέλλον της πατρίδος μας, πραγματοποιήθηκε  την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου  2021 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο παιδί με γενικό σύνθημα «Μέσα στην καρδιά μου κλείνω την Ελλάδα» .

Κατά την εκδήλωση ακολουθήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα  και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προφυλάξεως από τον κορωνοϊό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τίμησε τον πρόεδρο  και ηγέτη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  κ. Ευάγγελο Μαρινάκη για την κοινωνική προσφορά του και την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη που προσφέρει στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς.

Αρχικά ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την  συγκίνησή του και την εκ βάθους καρδίας ευγνωμοσύνη του προς τον κ. Μαρινάκη, «τον μεγάλο Έλληνα» όπως τον χαρακτήρισε.

Παραδίδοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ την τιμητική διάκριση στη σύζυγο του προέδρου του Ολυμπιακού, την κ. Αθανασία Μαρινάκη, ανέφερε σχετικά: «Θα ήθελα να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου και την ευχαριστία μου και στον πρόεδρο και στη σύζυγό του και στη θαυμαστή οικογένειά του. Να εκφράσω την ευγνωμοσύνη όλων μας για αυτήν την αειφόρο στήριξη στο έργο μας και στην κοινωνική μας δράση. Συγχαρητήρια θερμά και θερμές ευχαριστίες και εύχομαι σε όλους να έχετε υγεία, δύναμη και το φως του Χριστού που γεννιέται στη Βηθλεέμ να γεννηθεί στις καρδιές όλου του κόσμου».

Η κ. Αθανασία Μαρινάκη παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση ανέφερε: «Σεβασμιώτατε, θέλω να μου επιτρέψετε να σας προσφέρω κι εγώ με τη σειρά μου αυτήν την επιταγή των 10.000 ευρώ, ως μια συμβολική κίνηση ενίσχυσης του μεγάλου φιλανθρωπικού έργου που καθημερινά επιτελεί  η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά.  Με την ελπίδα και την ευχή αυτά τα Χριστούγεννα  να έχουν λιγότερο πόνο, ας συστρατευτούμε όλοι για να ζωγραφίσουμε το χαμόγελο σε όλα τα παιδιά, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ανάγκες των συνανθρώπων μας».

Επιπλέον, βραβεύτηκε και η ΠΑΕ Ολυμπιακός για το κοινωνικό της έργο και την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος  Καραπαπάς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ,σε μία συμβολικής σημασίας ενέργεια, απένειμε τιμητική διάκριση σε δύο κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς , τους  πρωτοπρεσβυτέρους π. Δημήτριο Σπύρου και π. Νικόλαο Βουρλάκο οι οποίοι διακονούν στον τομέα της Νεότητας στην ενορία της Θείας Αναλήψεως Δραπετσώνας , μία ἀπό  τίς  μικρότερες  πληθυσμιακά  ενορίες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Πειραιώς όπου οι ενορίτες της   είναι  κατά  κύριο  λόγο  απόγονοι προσφύγων από τόν Πόντο, τή Σμύρνη καί τήν υπόλοιπη Μικρά Ασία, πού εγκαταστάθηκαν  εκεί    μετά  τήν Μικρασιατική  Καταστροφή.

Μιας περιοχής όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες και οι εφημέριοι εκδαπανώνται καθημερινά.

Στην εκδήλωση παρέστη εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Συμμετείχε, επίσης,η  κόρη του μεγάλου Έλληνα Μουσικοσυνθέτη αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, την οποία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ συνεχάρη διότι στάθηκε στο πλευρό του μεγάλου δημιουργού και πατέρα της υπηρετώντας τον  μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής του.Ο Σεβασμιώτατος με μεγάλη συγκίνηση επεσήμανε το μεγάλο κενό που άφησε πίσω του, συμπληρώνοντας όμως παράλληλα και υπογραμμίζοντας ότι το έργο του θα αποτελεί εις το διηνεκές μνημείο πολιτισμού και παρακαταθήκη για τις νέες γενιές.

Την συναυλία άνοιξε η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς η οποία έψαλε τα βυζαντινά κάλαντα  και απέδωσε παραδοσιακά τραγούδια .Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι: Μανώλης Μητσιάς , Βασίλης Λέκκας, Σοφία Παπάζογλου, Θοδωρής Μέρμηγκας και Θανάσης Βούτσας  σε ένα μουσικοχορευτικό οδοιπορικό που περιλάμβανε τους τόπους όπου έζησε ο μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης.

Συνόδευσαν: η Ορχήστρα «ΟΡ.Ι.Μ.Α.Α.» του Ιδρύματος Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με τη συνδρομή του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορευτικού Ομίλου Δικταίοι – Καστρινοί.

Την εκδήλωση παρουσίασαν η Δώρα Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Αλφιέρης.

H συναυλία έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο τον οποίο έψαλε η χορωδία των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε για τη παρουσία τους:

Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργό εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων

Κωνσταντίνο Κατσαφάδο, υφυπουργό Ναυτιλίας

Βουλευτές:

Ιωάννη Μελά

Νικολαο Μανωλάκο

Νόνη Δούνια

Χριστόφορο Μπουτσικάκη

Δημήτρη Μαρκοπουλο

Θεόδωρο Δρίτσα

Γεώργιο Πατούλη, περιφερειάρχη Αττικής

Γιάννη Μώραλη, Δήμαρχο Πειραιά

Κωνσταντίνο Καραπαπά, Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ιωάννη Βρέντζο, Γενικό διευθυντή της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου

Ανδρέα Δασκαλάκη, Υπαρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας

Β΄ Υπαρχηγό Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη

Σπυρίδωνα Λάσκο, Αστυνομικό Διευθυντή-Διευθυντή Τροχαίας Αττικής

Νικόλαο Πλατανησιώτη, πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Αγγελική Κόφφα, Πρόεδρο Εφετείου Πειραιά

Βασίλειο Τζελέπη, Πρόεδρο Πρωτοδικείου Πειραιά

Ειρήνη Μαραγκάκη, Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά

Τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Alter Ego ΦωτεινήΥψηλάντη

Τους αντιδημάρχους:

Δημήτριο Καρύδη

Γρηγόριο Καψοκόλη

Ανδριάνα Ζαρακέλη

Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωάννη Βουράκη

Τον Γενικό διευθυντή του ομίλου ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Παναγιώτη Τζένο.