Στην ομόφωνη εκλογή δύο νέων μελών προχώρησε χθες Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023 η εφορεία του Ιδρύματος Ασύλου Πενήτων Βασιλείου Αθανασίου Πρωθιερέως – Γηροκομείο Πειραιώς, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ.

Τα δύο νέα μέλη είναι ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ.Βασίλειος Κορκίδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς κ.Νικόλαος Πλατανησιώτης.

Πρόκειται για επιφανείς Πειραιώτες με πολύπλευρο κοινωνικό έργο που έχει αποτυπωθεί στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά– και όχι μόνο – και τυγχάνουν της αποδοχής του συνόλου των συμπολιτών μας. Καθένας από την πλευρά του έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις στον τομέα του.

Δραστηριοποιούνται και οι δύο για πάρα πολλά χρόνια στο πρώτο λιμάνι της χώρας και είναι γνωστοί πανελλαδικά για τις παρεμβάσεις τους στον δημόσιο διάλογο.

Ξεναγήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο και από τον Αντιδήμαρχο Πειραιώς που εκπροσωπεί τον Δήμο Πειραιά στην διοίκηση του Ιδρύματος κ.Γρηγόριο Καψοκόλη και ενημερώθηκαν για την εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου Πειραιώς.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήρε το έργο τους, ευχήθηκε στα δύο νέα μέλη καλή δύναμη στα νέα τους καθήκοντα και καλλίκαρπη διακονία.

Ο κ.Βασίλειος Κορκίδης εξελέγη παμψηφεί Αντιπρόεδρος, ενώ στον κ.Νικόλαο Πλατανησιώτη ανατέθηκε η εποπτεία των υπηρεσιών ιατρικής και κοινωνικής πρόνοιας.