Υποβρύχιους καθαρισμούς στο λιμάνι του Πόρου διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 4&5 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Πόρου, σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δυτών Aegean Rebreath, το Λιμεναρχείο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου και την εταιρία καθαριότητας ΑΠΑΝΑ Α.Ε. Αποτέλεσμα της δράσης, η οποία ήταν η 4η που πραγματοποιείται από το 2018 στο λιμάνι και η 12η δράση θαλάσσιων καθαρισμών του Δήμου από το 2016, ήταν η συλλογή χιλιάδων απορριμμάτων που βρίσκονταν για χρόνια στο βυθό. Με τις δράσεις αυτές, ο Δήμος προστατεύει το θαλάσσιο περιβάλλον του, φροντίζοντας παράλληλα να ευαισθητοποιεί τους χρήστες του λιμανιού, τους αλιείς, τους επιχειρηματίες, τα παιδιά και γενικότερα τους κατοίκους και επισκέπτες του.

 Την Δευτέρα το πρωί ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης προσκάλεσε στο λιμάνι τους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων του νησιού και τους δασκάλους τους για να δουν ταξινομημένα τα αντικείμενα που ανασύρθηκαν και να συζητήσουν για τη σημασία και για τα συμπεράσματα τέτοιων δράσεων. Επίσης, ο Δήμος μοίρασε σε όλα τα παιδιά υφασμάτινες τσάντες πολλαπλών χρήσεων με το τουριστικό λογότυπο του Πόρου, στο πλαίσιο της καμπάνιας για περιορισμό των πλαστικών μιας χρήσης στο νησί. 

Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί την Aegean Rebreath για την επέμβασή της στο πεδίο, καθώς και τους χορηγούς της δράσης οι οποίοι ήταν: Η εταιρία καθαριότητας ΑΠΑΝΑ Α.Ε., τα ξενοδοχεία Διόνυσος, Mάνεσση και 7brothers, τα εστιατόρια «Στη Ρότα» και «Μουράγιο»,  η Attica Group, ο Βαγγέλης Βίκος, ο Νούλης Σπουρλάκος και ο Δήμαρχος Γιάννης Δημητριάδης.