Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων Σ. Πολλάλη για την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου και των αντλιοστασίων στους οικισμούς Γαλατά και Μεθάνων

Γ. Πατούλης: «Με σημαντικά έργα υποδομής συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην ισότιμη ανάπτυξη των περιοχών της Αττικής» 

Την αντικατάσταση εξοπλισμού, τη συντήρηση και αναβάθμιση αντλιοστασίων και του αποχετευτικού δικτύου στους οικισμούς Γαλατά και Μεθάνων προβλέπει η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη  από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και το Δήμαρχο Τροιζηνίας Μεθάνων Σ. Πολλάλη.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής και έχει  προϋπολογισμό 620.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και ΦΠΑ. Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση σκοπός του έργου είναι «η συντήρηση και λειτουργική αναβάθμιση των πέντε υφιστάμενων αντλιοστασίων λυμάτων (3 αντλιοστάσια της Δημοτικής Ενότητας Γαλατά και 2 αντλιοστάσια της Δημοτικής Ενότητας Μεθάνων) που αποτελούν βασική υποδομή του Δήμου για την αποτελεσματική και απρόσκοπτη μεταφορά των λυμάτων προς την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Μεθάνων και Πόρου».

Η Σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, της Εντεταλμένης Τεχνικών Έργων Ε. Κοσμίδη και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα. 

Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Στόχος μας είναι η έμπρακτη και ισότιμη στήριξη όλων των Δήμων της Αττικής. Σ΄ αυτό το πλαίσιο συμβάλει και η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου το οποίο θα βοηθήσει στην βελτίωση κρίσιμων υποδομών στο Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σ. Πολλάλης ευχαρίστησε το κ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη για τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και ο προγραμματισμός νέων έργων και υποδομών.

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής με την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει σε επίπεδο τουρισμού υγείας. Όπως τόνισε η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών  μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.