Ο Λάγιος Ντέταρι παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στην Ελλάδα, για να δει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Ο θρύλος από την Ουγγαρία μίλησε για το προχθεσινό ντέρμπι και την εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, θυμήθηκε τα χρόνια που πέρασε στους Ερυθρόλευκους, ενώ σχολίασε και την τωρινή ομάδα των Πειραιωτών.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εποχή όπου αγωνιζόταν στους Πειραιώτες, τονίζοντας ότι, αν ήταν τότε ισχυρός άνδρας της ομάδας ο Βαγγέλης Μαρινάκης, θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον Κόκκινο Πρωταθλητή:

«Τρελάθηκα με την ατμόσφαιρα στο Γ. Καραϊσκάκης, χαίρεσαι να παίζεις. Ένας υπέροχος κόσμος όπως παλιά, ξέρει να λατρεύει την ομάδα και να γεμίζει το γήπεδο.

Δεν με έχουν ξεχάσει οι παλαιότεροι και αυτό με συγκινεί. Τα καλύτερά μου χρόνια τα είχα περάσει στον Ολυμπιακό, κι ας μην είχαν πάει τα πράγματα όπως ήθελα. Πήραμε μόνο ένα Κύπελλο και μας έκλεψαν ένα πρωτάθλημα, είχαμε προβλήματα διοικητικά.

Δεν τα ξεχνάω αυτά. Τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, υπάρχει διοίκηση, ο Μαρινάκης, που φέρνει μεγάλους παίκτες. Αν τον είχαμε τότε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει όνομα στην Ευρώπη με τις επιτυχίες του τα τελευταία χρόνια. Στην Ελλάδα θα πάρει πάλι το πρωτάθλημα φέτος. Ολυμπιακός δίχως πρωτάθλημα δε γίνεται, το είχα καταλάβει από τότε».