Ο αγώνας Spetses Classic Yacht Regatta διεξήχθη στις Σπέτσες από τις 25 μέχρι τις 27 Ιουνίου στο πανέμορφο νησί των Σπετσών, με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.
Με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού, παρέλασε για ακόμα μία χρονιά η ιστορία της ελληνικής ναυτοσύνης και ιστιοπλοΐας, με συμμετοχή αθλητών που έχουν τιμήσει τον αθλητισμό παγκοσμίως.

Στο «Πάμε Δανάη!» βρέθηκε η Μαρίνα Κουταρέλλη, υπεύθυνη του γραφείου Τύπου SCYR 2021, που μίλησε για τον κορυφαίο Διεθνή Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών.

«Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος αγώνας που διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας, με τρομερή τεχνογνωσία. Οι θαλάσσιοι στίβοι στήνονται την ημέρα των αγώνων, ανάλογα με τον αέρα. Είχαμε πάνω από 10 σκάφη από το εξωτερικό, είχαμε το σκάφος του Τζέιμς Μποντ, είχαμε τη Γκλαραμάρα ναυπηγημένο το 1947, κ.ά.», εξήγησε η Μαρίνα Κουταρέλλη.

«Ήταν ο πρώτος αγώνας κλασικών σκαφών παγκοσμίως που διοργανώθηκε στη μετά-Covid εποχή. Ήρθε πολύς κόσμος στις Σπέτσες, σκάφη από όλο τον κόσμο, πληρώματα 400 άτομα. Ήρθαν σκάφη από όλο τον κόσμο, ενώ το γηραιότερο σκάφος του στόλου ήταν ναυπηγημένο το 1907», πρόσθεσε η ίδια.