Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, Κώστας Καραγιάννης και Γιώργος Κεραμίδας, έβγαλαν ανακοίνωση σχτικά με τα έργα ασφαλτόστρωσης που ξεκινούν σήμερα στον Γαλατά Τροιζηνίας.

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση:
 
 
"Κε Δήμαρχε,
Γέμισε ο οικισμός του Γαλατά με ενημερωτικά σημειώματα και κορδέλες ότι την Δευτέρα ξεκινά ασφαλτόστρωση στην οδό 25ης Μαρτίου από «Αγία Άννα έως το κατάστημα Βασιλέρη» και ερωτούμε όπως και πολλοί πολίτες:
1) Με ποιά απόφαση του Δήμου θα εκτελεσθεί το έργο; (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, Οικονομικής, Απόφαση Δημάρχου)
2) Με ποια Μελέτη και τι περιλαμβάνει το έργο; (μόνο ασφαλτόστρωση η και αποξήλωση των υπαρχόντων κυβόλιθων, πεζοδρόμια κλπ)
3) Ποιος εκτελεί το έργο; Ο Δήμος ή η Περιφέρεια Αττικής; Κάτι ακούγεται ότι εκτελείται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο εκτέλεση του έργου « Συντήρηση του Επαρχιακού Δικτύου» με εγκατεστημένο εργολάβο την εταιρία ΑΣΑ ΑΤΕ.
4) Εάν εκτελείται από τον Δήμο να μας ενημερώσετε : α) για την σύνταξη και αποδοχή της μελέτης από τα σχετικά όργανα του Δήμου καθώς και την αναγκαιότητα εκτέλεσης του έργου β) την δημοπράτηση του έργου γ) Τον Προϋπολογισμό του έργου που μάλλον είναι μεγαλύτερος των 20.000,00 ευρώ, αφού πρόκειται για μήκος οδού περίπου 950,00 μ. και την σχετική πίστωση δ) τον τρόπο δημοπράτησης και τον ανάδοχο του έργου ε) τον επιβλέποντα Μηχανικό στ) Τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
5) Εάν εκτελείται από την Περιφέρεια να μας ενημερώσετε: α) για την σύνταξη και αποδοχή της μελέτης από τα σχετικά όργανα του Δήμου με τον σχετικό προϋπολογισμό β) Την προγραμματική Σύμβαση του Δήμου με την Περιφέρεια με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού πρόκειται για Δημοτικό Δίκτυο και όχι Επαρχιακό Δίκτυο γ) Τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.
Κε Δήμαρχε από όλα αυτά που ερωτούμε μάλλον δεν έχετε τίποτα στον Δήμο και αυθαιρετείτε. Είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτο να μην γνωρίζει τίποτα το Δημοτικό Συμβούλιο για το έργο, να μην υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις του Δήμου, να αποφασίζεται μόνος σας. Παντού σκοτάδι.
Είμαστε πάντα σύμφωνοι να εκτελούνται έργα υποδομής και έργα βελτίωσης στον Δήμο πλήρως νομότυπα όμως, με αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του Δήμου με τις απαραίτητες μελέτες και εγκρίσεις (αδειοδοτήσεις) κι όχι να επικρατεί ομερτά σε όλα. Οι εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε τελείωσαν. Είστε υποχρεωμένος να ενημερώνετε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι μελέτες να εγκρίνονται από αυτό και όχι να τα «περνάτε» στην Οικονομική Επιτροπή που έχετε την πλασματική πλειοψηφία με παραχάραξη της Λαϊκής Εντολής.
Η ανοχή τελείωσε για εσάς , προσγειωθείτε στην πραγματικότητα. Τίποτα πλέον δεν θα αφήσουμε στην τύχη τους, θα παρεμβαίνουμε , θα ζητούμε διαφάνεια και ενημέρωση. Δεν θα μείνουμε απαθείς, να μην μιλάμε και να κάνετε ότι θέλετε. Θά εφαρμόζεται πλήρης νομιμότητα σε όλα τα επίπεδα.
Γαλατάς 09/05/2021
Με εκτίμηση,
Κωνσταντίνος Δ. Καραγιάννης
(επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας)
Κεραμίδας Γεώργιος (επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας"