Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Πόρου συγκέντρωσε έως την Τετάρτη 21.4.2021 και διαβίβασε στη Γεν. Γρ. Πολ. Προστασίας λίστα 680 ακόμα κατοίκων (557 Έλληνες και 123 αλλοδαποί) που υπέβαλαν αίτηση για εμβολιασμό. Έτσι, ο αριθμός των κατοίκων που έως σήμερα έχουν υποβάλει αίτημα εμβολιασμού στον Δήμο ανέρχεται συνολικά σε 2.448 (2.077 Έλληνες και 371 αλλοδαποί), εκ των οποίων ήδη έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση 1.466. Συνεκτιμώντας ότι ένα ποσοστό της τάξης του 5-10% των αιτούντων τελικά δεν εμβολιάζεται, αλλά και ότι αρκετοί επιπλέον κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί μέσω της πλατφόρμας εμβολιασμού emvolio.gov.gr ή της άυλης συνταγογράφησης, υπολογίζεται ότι οι εμβολιασμένοι κάτοικοι του Πόρου θα ξεπεράσουν συνολικά τους 2.600 και ποσοστιαία το 65% του πληθυσμού. 
 
Η προσπάθεια ωστόσο για περαιτέρω αύξηση του ποσοστού αυτού συνεχίζεται, καθώς μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής 23.4.2021 ο Δήμος θα δέχεται αιτήσεις εμβολιασμού με τους τρόπους που έχουν ήδη ανακοινωθεί (τελευταία προθεσμία).
 
Διευκρινίσεις: 
Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται με το εμβόλιο της Pfizer σε ειδική γραμμή εμβολιασμού που έχει στηθεί στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Πόρου, η οποία θα λειτουργεί μέχρι και την Κυριακή 25.4.2021.
Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των αιτούντων και του περιορισμένου χρόνου, τα ραντεβού κλείνονται αυθημερόν χωρίς πλέον δυνατότητα επιλογής ή αλλαγής ώρας. Συνεπώς, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση παρακαλούνται να είναι άμεσα διαθέσιμοι για προσέλευση στο Κέντρο.
Οι πολίτες παρακαλούνται να μην καλούν στον Δήμο για να αλλάξουν τα ραντεβού τους, να ρωτήσουν πότε θα κληθούν για εμβολιασμό, να κάνουν ερωτήσεις ιατρικού περιεχομένου κ.τ.λ., γιατί προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στην επικοινωνία για τις ειδοποιήσεις των ραντεβού.
Τα επαναληπτικά ραντεβού προγραμματίζονται το νωρίτερο μετά από 21 ημέρες, ωστόσο, λόγω της μαζικότητας των εμβολιασμών, οι ημερομηνίες μπορεί να ξεπερνάνε ακόμα και τον έναν μήνα, χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα στην επίδραση του εμβολίου. Τονίζεται ότι ο προγραμματισμός των δεύτερων δόσεων γίνεται ηλεκτρονικά από την πλατφόρμα του Υπουργείου, χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασης από τον Δήμο.
Όσοι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν λάβει SMS ειδοποίησης για το ραντεβού της 2ης δόσης μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr με το ΑΜΚΑ τους («Είσοδος με ΑΜΚΑ») και τον αριθμό taxisnet και να ελέγχουν αν υπάρχει κλεισμένο ραντεβού που δεν τους έχει γνωστοποιηθεί. Μόνο αν περάσουν 15 μέρες χωρίς να έχει αναρτηθεί το ραντεβού τους και χωρίς να έχουν λάβει SMS, μπορούν να απευθύνονται στον Δήμο προκειμένου να μεσολαβεί για τον καθορισμό του ραντεβού.