Σε περίπου δύο χρόνια θα διεξαχθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και ήδη έχει ξεκινήσει σιγά σιγά, μια προεκλογική κουβέντα, με ζυμώσεις και σενάρια να τροφοδοτούνται με αφορμή τον νέο εκλογικό νόμο του Υπουργείου Εσωτερικών για την  Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Πληροφορίες, θέλουν να υπάρχει έντονη κινητικότητα σε νησιά και περιοχές του Αργοσαρωνικού με αφορμή τον νέο νόμο. Έχουν ξεκινήσει ήδη διεργασίες και τα πρώτα τηλέφωνα από πρώην αυτοδιοικητικούς που βλέπουν ως "ευκαιρία" να επανέλθουν στο πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο όχι μόνο λόγω το νέου νόμου αλλά και επειδή  πολλά χρήματα θα κατευθυνθούν στην Αυτοδιοίκηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα ενδιαφέρον για τα "κοινά", έχει αρχίσει να δείχνει έντονα το τελευταίο διάστημα στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, η γενιά των 40αρηδων που μέχρι πρότινος ήταν αποστασιοποιημένη, η οποία ίσως αποτελέσει και τη νέα γενιά των αυτοδιοικητικών που θα φέρουν την ανανέωση στο χώρο. Σε όλα αυτά θα παίξουν ρόλο και οι συνέπειες της πανδημίας, με πολλούς νέους να επιλέγουν την επόμενη μέρα την επιστροφή στον τόπο καταγωγής τους. Η νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται, οι εξελίξεις γύρω από τις νέες τεχνολογίες, το περιβάλλον, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αποκέντρωση καλλιεργούν την ανάγκη και το έδαφος η νέα γενιά, να "βγει μπροστά" και να πάρει πρωτοβουλίες.

Εν αναμονή λοιπόν της ψήφισης του νέου εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που ίσως φέρει και εκπλήξεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης στις περιοχές του Αργοσαρωνικού.