Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Κυπέλλου έκανε ο Ολυμπιακός.


Οι ερυθρόλευκοι, παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, επικράτησαν με 2-1 του Αρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον έχουν το πάνω χέρι ενόψει της ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Πρωταγωνιστής για τους πειραιώτες ήταν ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του. Ο Αιγύπτιος επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 1’ και στο 14’ έκανε το 2-1, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 3’ σε 1-1 με αυτογκόλ του Μπα.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στη φετινή σεζόν, όπως οι Τζολάκης, Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς και Κάιπερς, ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα των Πειραιωτών έκανε ο Λαλά.

Βασικός αγωνίστηκε επίσης ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο οποίος όμως στο δεύτερο ημίχρονο ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αλλαγή από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Οι πρωταθλητές έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, αλλά το 2-1 αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς, με τον Αρη να στέκεται εξαιρετικά στο Καραϊσκάκη και να δείχνει ότι είναι ικανός να κάνει τη ζημιά στους Πειραιώτες.

Οι δύο ομάδες αφήνουν στην άκρη το Κύπελλο και επικεντρώνονται στα ματς του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να παίζει στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό και τον Αρη με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης.