Την Παρασκευή 1η Ιανουαρίου η Ιερά Μητρόπολη Πειραιά έκοψε την πατροπαράδοτη αγιοβασιλόπιτα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό αγίας Τριάδος Πειραιώς, αμέσως μετά την δοξολογία του νέου έτους.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης π. Νύφων Καπογιάννης υποδέχθηκε τις Αρχές της πόλεως καθώς και εκπροσώπους φορέων. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ ευλόγησε και έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα.

Τυχερός της βασιλόπιτας ήταν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος. Στην εκδήλωση αυτή η οποία ήταν λιτή και σύντομη, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και παρευρέθηκαν: οι βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ασημακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ως εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής: Νίκος Παπαγεωργίου και Δημήτρης Κατσικάρης, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά: Δημήτρης Καρύδης και Γρηγόρης Καψοκόλης, ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. Πρωτοσίλαος Κωστάζος, ο Αστυνομικός διευθυντής Πειραιά Παναγιώτης Τζεφεράκος, εκπρόσωπος του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο Διοικητής Τροχαίας Κων/νος Πετρόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πειραιά, οι Δημοσιογράφοι: Δημήτρης Κρητικός και Δημήτρης Αλφιέρης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της πόλεως. Όλοι δέχθηκαν τις ευχές του Σεβασμιωτάτου για καλή και ευλογημένη χρονιά.

 

πηγή:koinoniki.gr