Τη διαμαρτυρία του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη για τους χειρισμούς του Υπουργείου στο ζήτημα των ιχθυοκαλλιεργειών στον Πόρο, εξέφρασε ο Δήμαρχος του νησιού Γιάννης Δημητριάδης, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 10.12.2020 μεταξύ των Δημάρχων της Αττικής, του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη και της ηγεσίας του Υπουργείου.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Δήμαρχος Πόρου διαμαρτυρήθηκε στον κ. Χατζηδάκη για το γεγονός ότι ο ίδιος, άλλοι Δήμαρχοι της χώρας και οι βουλευτές Α’ Πειραιά & Νήσων ζητούν εδώ και δύο μήνες, χωρίς ανταπόκριση, σύσκεψη με τον Υπουργό για το θέμα των Π.Ο.Α.Υ. Ο κ. Δημητριάδης τόνισε, μάλιστα, ότι μέρος της συζήτησης αφορά διαμαρτυρία για την άρνηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου να απαντούν σε κρίσιμα έγγραφα, καθώς και για τη σύγκρουση συμφέροντος που έχει ο Υφυπουργός κ. Δ. Οικονόμου να χειρίζεται τη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού ως ιδιώτης μελετητής έχει υπογράψει τουλάχιστον δύο από τις Μελέτες οριοθέτησης Π.Ο.Α.Υ που προωθεί κατά προτεραιότητα το Υπουργείο.

Απαντώντας, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση του Δημάρχου Πόρου, χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί συγκεκριμένα για την πραγματοποίηση της σύσκεψης.

Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε επίσης και ο Υφυπουργός κ. Οικονόμου, ο οποίος τοποθετήθηκε εκτενώς για το θέμα της Π.Ο.Α.Υ. του Πόρου, παραδεχόμενος ότι έχει συνυπογράψει ως ιδιώτης τη σχετική Μελέτη, αλλά ισχυριζόμενος ότι ο ίδιος και οι Υπηρεσίες των οποίων προΐσταται δεν έχουν καμία εμπλοκή στον χειρισμό της υπόθεσης.

Λαμβάνοντας ξανά τον λόγο, ο Γιάννης Δημητριάδης απάντησε στον κ. Οικονόμου ότι αυτοακυρώνεται, αφού όλο αυτό το διάστημα που ο Δήμος

αναζητά επικοινωνία με τον κ. Χατζηδάκη, η απάντηση που λαμβάνει από το Γραφείο Υπουργού είναι ότι αρμόδιος για το θέμα είναι ο κ. Οικονόμου και μάλιστα στη συνέχεια, τόσο το Γραφείο του κ. Οικονόμου, όσο και ο ίδιος ο Υφυπουργός ήταν εκείνοι που επικοινώνησαν με τον Δήμαρχο Πόρου για να συζητήσουν το θέμα. «Δεν ήμουν εγώ που διάλεξα να συζητάω το συγκεκριμένο θέμα μαζί σας και με τις δικές σας Υπηρεσίες. Εγώ προσπαθώ εδώ και δύο μήνες να το συζητήσω με τον κ. Υπουργό και εσείς ήσασταν που μου εμφανιστήκατε ως ο αρμόδιος. Όταν στη συνέχεια ανακάλυψα ότι είστε ο συντάκτης της Μελέτης και κατήγγειλα δημόσια ότι έχετε κώλυμα να χειρίζεστε την υπόθεση, ξαφνικά λέτε ότι δεν είστε αρμόδιος», τόνισε ο Δήμαρχος Πόρου