Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά απέρριψε την αγωγή της OIL ONE κατά του Δημάρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου.

Η εταιρεία ζητούσε την προσωποκράτηση του Δημάρχου για ένα έτος και χρηματική αποζημίωση 500.000€ κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. «Η πρόθεση της εταιρείας ήταν προφανής. Στόχος της ήταν η τρομοκράτηση των ανθρώπων της πόλης που διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση και δυσοσμία» αναφέρει σε μήνυμα του ο δήμαρχος.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά με απόφαση του απέρριψε την αγωγή της OIL ONE κατά του Δημάρχου της πόλης. Η εταιρεία αξίωνε από τον δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας το υπέρογκο ποσό των 500.000 ευρώ αλλά και την επιβολή φυλάκισης για ένα χρόνο ισχυριζόμενη ότι το να ζητάει την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή συνιστά ζημία και συκοφαντική δυσφήμηση εις βάρος της.

«Η πρόθεση της εταιρείας ήταν προφανής. Στόχος της ήταν η τρομοκράτηση των ανθρώπων της πόλης που διεκδικούν το δικαίωμα να ζουν σε ένα περιβάλλον χωρίς ρύπανση και δυσοσμία. Το μήνυμα ήταν σαφέστατο “Μην μιλάτε, μην διεκδικείτε, μην αγωνίζεστε γιατί θα έχετε συνέπειες”», εξηγεί ο Χρ. Βρεττάκος μετά την δικαίωση του. «Αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό. Η δικαστική απόφαση δικαιώνει την πόλη μας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε» προσθέτει, ενώ ευχαριστεί του συμπολίτες του που έδειξαν την συμπαράσταση τους και τη μέρα της δίκης «έξω και μέσα απ’ τη δικαστική αίθουσα έδειξαν ότι η πόλη δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται», όπως αναφέρει.


«Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια μας για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα απ’ τα σπίτια μας» καταλήγει.