Το Champions League είναι η απόλυτη διοργάνωση. Η διοργάνωση των αστέρων, του πρεστίζ, της χλιδής. Μια σειρά αγώνων που όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να ζήσουν από κοντά. Ένα τουρνουά που γιγαντώθηκε με το πέρας των χρόνων, αλλάζοντας (και οικονομικό) επίπεδο σε σχέση με σχεδόν το σύνολο των διοργανώσεων, σε ολόκληρο τον πλανήτη, μεταξύ όλων των σπορ!

Ο Ολυμπιακός είναι μέλος αυτού του ποδοσφαιρικού πάρτι. Είναι μέλος της ελίτ. Και θέλει να διακριθεί με την ελίτ. Με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει το δικό του, ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους. Αλλά και να δείχνει ότι γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο για να προσφέρει έξτρα κίνητρο στους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών. Διότι είναι ξεκάθαρο πως οι παίκτες θέλουν τη δόξα και τις συγκινήσεις του Champions League, αλλά αυτά, σε συνδυασμό με ένα πολύ μεγάλο μπόνους, δημιουργούν εκρηκτικό συνδυασμό.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, λοιπόν, κάλεσε τη Δευτέρα τους αρχηγούς των Πειραιωτών στο γραφείο του. Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ματιέ Βαλμπουενά, Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρέθηκαν μπροστά στον διοικητικό ηγέτη των πρωταθλητών και συζήτησαν μαζί του το θέμα των πριμ του Champions League. Για την ακρίβεια, άκουσαν, και αμέσως είπαν «ναι»!


Γιατί; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκη ενημέρωσε τους αρχηγούς πως για κάθε νίκη που θα πετύχουν στους ομίλους του Champions League, οι ποδοσφαιριστές θα μοιράζονται 1.000.000 ευρώ! Για κάθε νίκη. Οσες κι αν κάνουν! Οσες περισσότερες κάνουν, τόσα περισσότερα χρήματα θα βάλουν στις τσέπες τους!

Επιπλέον, υπήρξε συμφωνία και για την περίπτωση πρόκρισης του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League. Μια πρόκριση που θα κάνει πλουσιότερους τους παίκτες των Πειραιωτών κατά 3.000.000 ευρώ! Ενώ εάν ο Ολυμπιακός συνεχίσει στους «32» του Europa League, το πριμ θα είναι 1.500.000 ευρώ.

Παίζουν ρόλο τα χρήματα μπροστά σε τόσο μεγάλα γεγονότα και τόσο μεγάλα παιχνίδια; Πάντα παίζουν. Είναι ένα έξτρα, πολύ ισχυρό κίνητρο για όλους. Ένα κίνητρο τεράστιο, το οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, με τα ποσά που έβαλε στο τραπέζι των ποδοσφαιριστών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάσει τις νέες αλλαγές στα οικονομικά δεδομένα του Champions League, η κάθε νίκη προσφέρει στον σύλλογο περίπου 2.700.000 €. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, λοιπόν, αποφάσισε να δώσει περισσότερα από το 1/3 του συγκεκριμένου ποσού στους ποδοσφαιριστές. Δείχνοντας ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η διάκριση της ομάδας του. Και σε πρώτη φάση, η νίκη επί της Μαρσέιγ. Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για την πορεία του συλλόγου στη διοργάνωση.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Όταν οι αρχηγοί ενημέρωσαν τους συμπαίκτες τους για τα ποσά που έβαλε στο τραπέζι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αρχικά υπήρξε η αίσθηση ότι επρόκειτο για κάποιο αστείο των αρχηγών. Όταν κατέστη σαφές ότι τα νούμερα είναι απολύτως ακριβή, άπαντες έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Καθώς ποτέ στα 19 προηγούμενα χρόνια της παρουσίας των Ερυθρόλευκων στο Champions League, οι ποδοσφαιριστές δεν είχαν την ευκαιρία να καρπωθούν τόσο μεγάλα πριμ. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το έξτρα κίνητρο που προαναφέραμε. Κίνητρο με πολλά μηδενικά…

 

πηγή:to10.gr