Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών που σχετίζεται άμεσα με τη μετέπειτα σχολική τους πορεία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η δύναμη του παιχνιδιού» τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών 1) σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», η οποία με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί το πρόγραμμα σε 10 Δήμους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά.

Το ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι κάποιες φορές θεωρείται χαμένος χρόνος, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Ο περιορισμός του παιχνιδιού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την υγεία και την κοινωνικότητα των παιδιών (αύξηση ποσοστών παχυσαρκίας, ελλείμματα προσοχής, δυσκολίες συμπεριφοράς, άγχος, κατάθλιψη κ.λ.π.).