Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου οι αγιασμοί των Σχολείων του Πόρου, οι οποίοι λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό έγιναν για πρώτη φορά με παρουσία μόνο αντιπροσωπείας των μαθητών του κάθε Σχολείου. Όλοι οι μαθητές και το διδακτικό προσωπικό προσαρμόστηκαν από την πρώτη στιγμή στους κανόνες που αφορούν στη χρήση μάσκας, ενώ ο Δήμος Πόρου διένειμε σε κάθε μαθητή από μία μάσκα που χορήγησε η ΚΕΔΕ με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών (λίγο μεγάλες σε μέγεθος, είναι η αλήθεια…).

 

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η παραλαβή δύο ακόμα μασκών ανά μαθητή και τριών ανά δάσκαλο/καθηγητή, καθώς και τα παγούρια που θα μοιραστούν στους μαθητές των Δημοτικών.

 

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Πόρου τους προηγούμενους μήνες προχώρησε σε εκτεταμένη συντήρηση όλων των σχολικών κτηρίων, διενεργώντας -μεταξύ άλλων- επισκευή των γηπέδων μπάσκετ-βόλεϊ, συντήρηση κουφωμάτων, σιδηρουργικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς, τοποθέτηση πινακίδων, διευθέτηση ομβρίων, καθώς και την προμήθεια κλιματιστικών κόστους 30.000€ τα οποία τοποθετήθηκαν σε όλες τις αίθουσες όλων των Σχολείων. Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε με κατεπείγουσα διαδικασία η πρόσληψη πέντε σχολικών καθαριστριών (3 πλήρους + 2 μερικής απασχόλησης), ενώ κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς θα υλοποιείται πρόγραμμα συστηματικών απολυμάνσεων σε όλα τα σχολικά κτήρια.