Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης ανακοίνωσε τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου και η πρώτη διανομή προς κοινωνικά ευάλωτες ομάδες δημοτών θα γίνει στις 29 και 30 Ιουλίου 2020.

 

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σπετσών ευχαριστεί για την πολύτιμη συμβολή τους πολίτες και τους φίλους του νησιού καλώντας τους να παραμείνουν αρωγοί και υποστηρικτές αυτής της μεγάλης και αξιόλογης προσπάθειας αλλά και οποιασδήποτε παρόμοιας.

 

Πρόκειται για δύο πρότυπες, εξαιρετικές Δομές Αλληλεγγύης  η δημιουργία των οποίων άρχισε μέσα στους δύσκολους μήνες της «καραντίνας», με σοβαρή προετοιμασία και συνεχή εργασία από το Δήμο Σπετσών και με την ιδιαίτερα αναγκαία συμβολή εθελοντών και σημαντικών χορηγών.

 

Το έργο τους και η προσφορά τους έχει ξεκινήσει ήδη από τότε με δράσεις αλληλεγγύης  και βοήθειας προς αδύναμους και υπερήλικους ανθρώπους που είχαν ανάγκη φαρμάκων, τροφής, περίθαλψης.

 

Το ίδιο αυτό διάστημα επισκευάστηκε και ανακαινίσθηκε πλήρως το παραδοσιακό κτίριο που θα συστεγάζονται, σε ξεχωριστούς χώρους, οι δύο Δομές και έγινε πανέμορφο και πεντακάθαρο σύμφωνα με όλους τους υγειονομικούς κανόνες ενώ οι χώροι έχουν αρχίσει ήδη να γεμίζουν με προϊόντα και φάρμακα.

 

Με απόφαση και με τη συμβολή του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη και του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν ήδη αναλάβει υπευθυνότητα  και δουλεύουν εντατικά και δημιουργικά τόσο η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ευγενία Φραγγιά  όσο και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τις δύο Δομές Παρασκευή Στόφυλα, επικεφαλής των συντονιστριών λειτουργίας τους.

 

 

                                            Η Ανακοίνωση του Δημάρχου Σπετσών

 

 

 

Τελευταίος έλεγχος λίγο πριν την έναρξη: Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης (στο κέντρο) με τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Φαρδέλλο (αριστερά) και τις συντονίστριες των Δομών.

 

 

Χαρούμενες με τη δημιουργία των Δομών Αλληλεγγύης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρασκευή Στόφυλα και η αρμόδια Αντιδήμαρχος του Δήμου Σπετσών Ευγενία Φραγγιά

 

 

Οι υπεύθυνες - συντονίστριες των Δομών με την επικεφαλής Εντεταλμένη  Σύμβουλο Παρασκευή Στόφυλα (αριστερά)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:saronicmagazine.gr