Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει εσπευσμένα στο Λαύριο, όπου είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Πούντα-Ζέζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν ελλοχεύει, αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Εκκενώνονται προληπτικά τέσσερις οικισμοί

Την προληπτική εκκένωση τεσσάρων οικισμών στο δήμο Λαυρεωτικής, όπου νωρίτερα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη, ζήτησε πριν από λίγο ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Ειδικότερα, ζητήθηκε προληπτικά η εκκένωση των οικισμών Αγριλέζας, Αγίου Γερασίμου, Καμάριζας και Σουνίου. Η φωτιά ξέσπασε από την περιοχή Πούντα Ζέζα. 

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 49 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 Αεροσκάφη και 2 Ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

 

ρδτη

 

ρηρ

σρστυ_2

                                                           ρδηδτυ

Από το Σούνιο ξεκίνησε η φωτιά 

Σε ανάρτησή του στο Twitter τo Kέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει παραθέτοντας και σχετικό χάρτη ότι μέσω του συστήματος FIREHUB εντόπισε την έναρξη της πυρκαγιάς στην περιοχή του Κάτω Σουνίου στο Λαύριο από τα πρώτα κιόλας λεπτά που εκδηλώθηκε (12.40, τοπική ώρα).