Mε επισημότητα συνεχίστηκαν και σήμερα οι εκδηλώσεις των Μιαουλείων και ολοκληρώθηκαν με την Δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση και τις καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη στο Κάστρο και τη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Φέτος συμπληρώθηκαν 185 χρόνια από τον θάνατο του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. 

Ο εορτασμός που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μιαούλη, έγινε αυτή τη χρονιά με λιτό πρόγραμμα και λιγότερα άτομα λόγω των μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του Covid - 2019.

Το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ακολούθησε η μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη και τον σταυρό του μέχρι το Κάστρο όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπό του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης πρωτ. Ακίνδυνου Δαρδανού και έγιναν καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Αρχιπλοίαρχος του Π.Ν. Ιωάννης Λόντος, εκ μέρους της Βουλής ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων, Νίκος Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Διοικητής της ΑΕΝ, Χρήστος Καστάνης, ο Διοικητής του Α.Τ. Ύδρας Αλέξανδρος Μπουρδάκος,.

Στη συνέχεια έγινε η επιστροφή της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Και έπειτα η μετάβαση των επισήμων στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για την καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.