Το να κρατάς στα χέρια σου την τύχη της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας, του Ολυμπιακού, είναι ευλογία, συνοδευόμενη από μεγάλη ευθύνη. Ο Πέδρο Μαρτίνς, εδώ και δύο χρόνια, κρατά στα χέρια του την τύχη του Ολυμπιακού. Αγωνιστικά μιλώντας. Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε το 2018 το χρίσμα από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και έκτοτε έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, για να δικαιώσει τον ηγέτη του Θρύλου, για την επιλογή του. Δούλεψε μεθοδικά, σκληρά, δίχως παύση, δίχως να υπολογίσει κόπωση. Με τα σωστά και τα λάθη του, έμαθε, έγινε καλύτερος και μέσω αυτής της διαδικασίας οδήγησε τον Ολυμπιακού ξανά στην κορυφή. Εκεί όπου του αξίζει να βρίσκεται. Εκεί όπου πρέπει να είναι.

Μιλώντας στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε στον Ολυμπιακό, ως «το καλύτερο που θα μπορούσε να μου έχει συμβεί». Και στήριξε την επιλογή του αυτή, όπως και όλες όσες έκανε, για να επαναφέρει τον Θρύλο πάνω από όλους.

«Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα, το αντίθετο θα έλεγα. Ήταν ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Και θα ξαναέκανα τα πάντα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο», είπε αρχικά.

«Ένα πράγμα για μένα είναι το πιο σημαντικό: να ξεκινήσουν τα παιχνίδια όταν θα βεβαιωθούμε ότι η υγεία των παικτών και όλων των επαγγελματιών δεν θα διατρέχει κανένα απολύτως κίνδυνο. Είμαστε μια ομάδα που έχει φιλοδοξίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διεκδικούμε τίτλους και δεν μας αρέσει η αναβολή των αγώνων. Αυτό που επιθυμούμε είναι να παίξουμε τα παιχνίδια μας με τις ιδανικές συνθήκες. Σε στάδια γεμάτα κόσμο, με πάθος. Θέλουμε να τελειώσουν όλες οι διοργανώσεις όμως αυτό να γίνει χωρίς κανένα ρίσκο για την υγεία μας», πρόσθεσε, για να συνεχίσει:

«Γνώριζα ότι πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Όπως είναι λογικό όμως υπάρχουν και πολλές ομοιότητες. Η διατροφή για παράδειγμα στου Ρέντη είναι παρόμοια με της Πορτογαλίας, βασισμένη στο κρέας. Η μεγαλύτερη διαφορά που εντόπισα στην Ελλάδα είναι η εκδηλωτική συμπεριφορά των Ελλήνων και ο τρόπος που εκφράζονται. Δείχνουν το πάθος τους και η έκφρασή τους δεν έχει βάση τη λογική όπως στα περισσότερα μέρη της Ευρώπης.

Οι Πορτογάλοι για παράδειγμα είναι πιο κλειστοί ενώ οι Έλληνες είναι εξωστρεφείς», είπε, ενώ για την πρώτη ελληνική λέξη που έμαθε, «η πρώτη ελληνική λέξη που έμαθα είναι ποδόσφαιρο. Και ακόμα με δυσκολεύει λόγω προφοράς η κατανόηση της έκφρασης καλή επιτυχία».

«Έχω να αναφέρω δύο, ως κορυφαίες και συνδεδεμένες με την ιστορία του συλλόγου. Η μία είναι η βραδιά απέναντι στη Μίλαν και η δεύτερη η βραδιά απέναντι στην Άρσεναλ. Η χειρότερη είναι το παιχνίδι με τον Βόλο αυτή τη σεζόν. Επαγγελματικά ήταν μία από τις δυσκολότερες μέρες για μένα, γιατί μετά από πολλά συνεχόμενα καλά αποτελέσματα εγώ και οι παίκτες μου νιώσαμε ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε ότι συνέβαινε μέσα στο παιχνίδι», εξήγησε ακολούθως.

Τέλος, έστειλε το μήνυμά του στους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Το μήνυμα που έχω να στείλω στον κόσμο θα είναι φυσικά επίκαιρο. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο. Να γυρίσουμε γρήγορα στην κανονικότητα και να αγκαλιαστούμε όλο μαζί σύντομα στο Καραϊσκάκη».A