Νέα τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του ιού COVID-19, θα λειτουργήσει στο Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων.
 
 
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων:
 
 
Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Χρ. Πολλάλης, ενημερώνει τους Δημότες ότι, ο Δήμος, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, θα λειτουργεί, από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι Πολίτες.
 
Ειδικότερα, σε αυτήν την τηλεφωνική γραμμή, έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν με άλλο τρόπο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν  οι ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), άποροι, καθώς και χρόνια πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται περισσότερο από τον κορωνοϊό (καρδιοπαθείς, πνευμονοπαθείς, διαβητικοί, ανοσοκατασταλμένοι, κλ.π), χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον.
 
Στόχος είναι η εξασφάλιση της πρόσβασής τους σε βασικά αγαθά, που αφορούν στη διατροφή και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, καθώς  και ο συντονισμός εμπλεκομένων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, για τη διεκπεραίωση έκδοσης επειγόντων εγγράφων.
 
Η καταγραφή και η αξιολόγηση των αιτημάτων και των αναγκών των Πολιτών, θα γίνεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 08:00 έως τις 16:00, στο τηλέφωνο 22980 - 43394, καθώς επίσης και στο e-mail: [email protected]