Στο πλευρό των προσφύγων που διαμένουν προσωρινά στο hot spot φιλοξενίας στον Ελαιώνα βρέθηκαν οι Μπράουν Ιντέγε και Αρτούρ Μαζουακού, οι οποίοι απέδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτούς τους ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Μια ακόμη «ερυθρόλευκη» προσφορά αγάπης, στην οποία οι πρωταθλητές και... συμπαίκτη την UNICEF! 

Οι δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, λοιπόν, μοίρασαν δώρα και παιχνίδια στα μικρά παιδιά, με τα οποία μάλιστα έπαιξαν και ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα, χάρισαν παζλ, τετράδια ζωγραφικής και ξυλομπογιές, λούτρινα κουκλάκια και διάφορα άλλα παιχνίδια, με τα οποία θα απασχοληθούν και θα περάσουν ανέμελες ώρες τα παιδιά που βρίσκονται στο hot spot.

Παράλληλα, η παρουσία των δύο «ερυθρόλευκων» άσων έδωσε χαρά και μοίρασε χαμόγελα ελπίδας στους πρόσφυγες, που περιμένουν με αγωνία να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι. Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τους πρωταθλητές, οι οποίοι με τα δώρα και την έμπρακτη στήριξή τους τα βοήθησαν να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την θλιβερή πραγματικότητα.

Εκτός από τους δύο ποδοσφαιριστές του Θρύλου, το «παρών» στον Ελαιώνα έδωσε ο διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κωνσταντίνος Καρδιασμένος, ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας, ενώ στο άλλο τέρμα έκατσε ο Ηλίας, Λυμπέρης, γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας. Το φιλικό που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» με τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο hot spot συντόνισε η υπεύθυνη συνεργασίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τη UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή.

Ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει από την αρχή της προσφυγικής κρίσης πως βρίσκεται δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους και τους στηρίζει έμπρακτα με φαγητό, ρούχα και άλλα αθλητικά είδη. Η τεράστια προσφορά αγάπης του ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά έχει συγκινήσει όλο τον πλανήτη, με τα διεθνή Μέσα να κάνουν συνεχώς αναφορά στη μεγάλη φιλανθρωπική δράση του Θρύλου.

Δείτε φωτογραφίες:

Πηγή: gavros.gr