Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την επέτειο της «Μάχης της Κοκκινιάς» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Δαβάκη του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και στη Μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102Α).

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της επετείου της «Μάχης της Κοκκινιάς» θα ξεκινήσουν με επιμνημόσυνη δέηση, ενώ για το ιστορικό της ημέρας θα μιλήσει ο Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργο Ιωακειμίδη, κι από εκπροσώπους των φορέων της πόλης, ενώ θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και θα υπάρχει ανάκρουση του Ύμνου προς τους πεσόντες, καθώς και του Εθνικού Ύμνου.

Μετά τη λήξη της τελετής, στις 7 το απόγευμα στη «Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς» θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Μάγδας Φυτιλή, ιστορικού- διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Μαδρίτης, με θέμα «Από την Εθνική Αντίσταση στον Αντιδικτατορικό Αγώνα. Δύο κόσμοι-ένα κράτος;» ολοκληρώνοντας τις εκδηλώσεις για την επέτειο της «Μάχης της Κοκκινιάς».