Επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της Σούπερ Λιγκ, Μηνά Λυσάνδρου έστειλε ο Ολυμπιακός μετά τις αποκαλύψεις του «One» για την υπόθεση Σαββίδη-ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Οι «ερυθρόλευκοι» στη συγκεκριμένη τους επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στη ΔΕΑΒ και στην ΕΕΑ, ζητούν την αναβολή της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ξάνθη, η οποία έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο (7/12), διαφυλάσσοντας με αυτό τον τρόπο το όποιο κύρος έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα…

Με την επιστολή τους αυτή οι Πειραιώτες δείχνουν ότι είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, ώστε να δοθεί ένα τέλος στα όσα συμβαίνουν στα χρόνια της «εξυγίανσης» στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Το προσεχές Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019 είναι προγραμματισμένος προς διεξαγωγή στο γήπεδο της Τούμπας και στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League 1, ο αγώνας πρωταθλήματος μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Κατόπιν των πρόσφατων στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ουσιώδη σύνδεση της με Εταιρεία επιχειρηματικών συμφερόντων της οικογένειας Σαββίδη, αλλά και την επίσημη Καταγγελία της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενώπιον της ΕΕΑ για το ίδιο θέμα, θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι διαφύλαξης της ακεραιότητας και της αξιοπιστίας του πρωταθλήματος για την αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι σαφές ότι το παιχνίδι αυτό δεν μπορεί να διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες όταν σκιάζεται από τόσο σοβαρές καταγγελίες, που εφόσον κριθούν βάσιμες από τις αρμόδιες αρχές, θα το καταστήσουν χειραγωγημένο.

Περαιτέρω δε, τυχόν διεξαγωγή του, εν μέσω αυτών των καταγγελιών, είναι πρόσφορη για την κλιμάκωση της έντασης και τυχόν φαινομένων βίας.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε όπως με απόφασή σας και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που σας χορηγούν ο νόμος και οι οικείοι κανονισμοί προβείτε στην αναβολή του συγκεκριμένου αγώνα μέχρις ότου η συγκεκριμένη υπόθεση διαλευκανθεί πλήρως. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει για τη διαφύλαξη του όποιου κύρους έχει απομείνει στο ελληνικό πρωτάθλημα».