Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση διέλυσε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 5-2 και πέτυχε μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πρωταθλητές έκαναν ό,τι ήθελαν στο Αγρίνιο και με σκόρερ τους Φορτούνη, Ντα Κόστα, Σεμπά, Πουλίδο και Πάρντο απέδειξαν για πολλοστή φορά πως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα θα μπορούσαν να είχαν πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ, αν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική ημέρα ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο Κώστας Φορτούνης ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι εξαιρετικός, καθώς εκτός από το γκολ που πέτυχε έβγαλε και την ασίστ στο τέρμα του Πάρντο. Ιδιαίτερα κινητικός ήταν και ο Ερνάνι, που δημιούργησε το πρώτο και το δεύτερο τέρμα των πρωταθλητών. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Ουαρντά και Καπέλ.

Ποδαρικό με γκολ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό με τον Κώστα Φορτούνη. Η φάση του γκολ άρχισε από τον Ερνάνι, ο οποίος σέντραρε στο ύψος του πέναλτι και ο μεσοεπιθετικός του Θρύλου με μια δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη για το 1-0.  Αυτό ήταν το 17ο γκολ του Φορτούνη στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο 30’ οι πρωταθλητές «χτύπησαν» για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση με τον Ντα Κόστα. Ο Ερνάνι εκτέλεσε υποδειγματικά το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι «ερυθρόλευκοι» και ο αμυντικός του Θρύλου με ένα φοβερό άλμα έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό.

Πήγε για το γκολ της χρονιάς!

Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι, με τους Πειραιώτες να δημιουργούν συνεχώς φάσεις στα καρέ του Παναιτωλικού. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Κώστας Φορτούνης παραλίγο να πετύχει το γκολ της χρονιάς, καθώς προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ! Η μπάλα πήρε απίστευτη τροχιά, όμως, ο Κυριακίδης έδιωξε με τα ακροδάχτυλα.

Στην αμέσως επόμενη φάση οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δοκάρι με τον Ντα Κόστα. Η μπάλα μετά από μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Αλαν Πουλίδο στρώθηκε στον αμυντικό του Θρύλου, ο οποίος σούταρε δυνατά, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη. 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φορτούνης προσπάθησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως, ο πορτιέρο του Παναιτωλικού έδιωξε και πάλι με υπερένταση. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού μάλιστα μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πήγε και αγκάλιασε τον Κυριακίδη, δίνοντάς του συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές του επεμβάσεις.

«Φουριόζος» και στο β’ μέρος

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Θρύλος σκόραρε με τον Σεμπά και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 . Η μπάλα κόντραρε μετά από σουτ του Φορτούνη και έφτασε στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό, ο οποίος δεν λάθεψε απέναντι από τον Κυριακίδη και με ένα υποδειγματικό πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ των πρωταθλητών. 

Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο, δεν έριξαν το ρυθμό τους και συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» την εστία των γηπεδούχων. Στο 69’ ο Φορτούνης βρήκε με απίστευτη κάθετη πάσα τον Σεμπά, ο οποίος γύρισε στον Πουλίδο που δεν είχε πρόβλημα από κοντά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 4-0.

Λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού ο Θρύλος πέτυχε και άλλο γκολ, αυτή τη φορά με τον Πάρντο. Συγκεκριμένα, στο 86’ ο Φορτούνης σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου βρισκόταν ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ένα λεπτό αργότερα ο Παναιτωλικός πέτυχε γκολ με τον Ουαρντά, το σουτ του οποίου κόντραρε στο κεφάλι του Ντα Κόστα και άλλαξε πορεία, ενώ στο 90’ η ομάδα του Αγρινίου μείωσε σε 2-5 με τον Καπέλ. Το τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερο, αν οι γηπεδούχοι δεν είχαν σε εξαιρετική ημέρα τον Κυριακίδη.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67' Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77' Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46’ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΜΑΡΚΟ ΣΙΛΒΑ): Καπίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Ντα Κόστα, Κασάμι (81' Μπουχαλάκης), Ζντιέλαρ, Ερνάνι (68' Πάρντο), Φορτούνης, Σεμπά (77' Φουστέρ), Ομάρ, Πουλίδο.