Μόνο η πρόκριση είναι στο μυαλό όλων στον Ολυμπιακό, όπως επιβεβαίωσε και ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» (30/7).

Ο Πορτογάλος τεχνικός, μάλιστα, αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση του Γιασίν Μεριά στον αγώνα, ενώ ανέφερε ότι όλοι στην ομάδα θέλουν να κάνουν δώρο την πρόκριση τόσο στον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τα γενέθλιά του, όσο και στον κόσμο που θα βρεθεί στο Φαληρικό γήπεδο...

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Μία άποψη για την πορεία του Μεριά στο Κόπα Άφρικα...

«Θέλω να συγχαρώ τον ΓΙασίν για την πορεία του. Ήταν μία εμπειρία και έχει γυρίσει πιο πλούσιος μετά απ’ αυτό. Έδειξε εκεί το επίπεδό του ως ο ποδοσφαιριστής και η ομάδα του κέρδισε πολλά απ’ αυτόν. Είμαστε περήφανοι που μας εκπροσώπησε. Έδειξε τι παίκτης είναι . Όταν επέστρεψε συζητήσαμε. Του είπα ότι ίσως χρειάζεται διακοπές μετά από τόσους συνεχόμενους αγώνες, αλλά είπε όχι και ότι είναι εδώ 100% για να ξεκινήσει και να βοηθήσει την ομάδα του. Δείχνει το πνεύμα που έχουμε ως ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές μας. Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για αυτόν».

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι πονηρό. Θεωρείτε ότι πρέπει να διασφαλίσει ο Ολυμπιακός την άμυνα και μετά να κυνηγήσει το γκολ ή θα παίξει από την αρχή επιθετικά;

«Πιστεύω ότι μέσα στη διάρκεια της χρονιάς έχουμε 7-8 παιχνίδια που πρέπει να θεωρηθούν τελικοί. Ένα απ’ αυτά είναι το αυριανό ματς γιατί παίζεται η ευρωπαϊκή μας παρουσία. Το ίδιο όμως είναι και για την Πλζεν και θέλει τους βαθμούς για τη χώρα της. Είναι μία ομάδα που είχε καλή παρουσία στο Europa League πριν δύο χρόνια, όπως και πέρσι. Η Τσεχία είναι ψηλά στη βαθμολογία και αυτό το οφείλει στην Πλζεν. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι. Δεν θα αποκαλύψουμε τη στρατηγική μας αυτή τη στιγμή. Υπολογίζουμε αρκετά στη βοήθεια του κόσμου. Παίζουμε στην έδρα μας και είναι μεγάλη δύναμη αυτό. Πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και θα το αντιμετωπίσουμε ως έναν από τους τελικούς που θα έχουμε φέτος».

 
Μετά τον αγώνα με την Πλζεν στην Τσεχία μιλήσατε για τα τελειώματα των φάσεων. Δουλέψατε αυτό το διάστημα πάνω σε αυτό;

«Είχαμε όντως προβλήματα όσον αφορά την τελική πάσα. Ήμασταν έξυπνοι στη διαχείριση της μπάλας αλλά υπήρχαν στιγμές που χάναμε την ανωτερότητα. Δεν το θέλουμε αυτό και θέλουμε να είναι διαφορετικά στο παιχνίδι μας. Είναι κάτι που το δουλέψαμε. Δουλέψαμε αρκετά με΄σα στην εβδομάδα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τη στρατηγική μας. Στόχος είναι να κερδίσουμε μέσα στην έδρα μας και θα κάνουμε τα πάντα να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Χρειάζεται υπομονή γιατί θα υπάρχουν στιγμές που η Πλζεν θα είναι ανώτερη και θα πιέζει. Θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο».

Ο Μεριά είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση αυτή τη στιγμή. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές σκέφτονται ότι ο παίκτης τους χρειάζεται ξεκούραση ή είναι περισσότερο έτοιμος εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων;

«Ο Γιασίν βρίσκεται εδώ γεμάτος αυτοπεποίθηση και μεγάλο κίνητρο για το ματς. Διαχειριστήκαμε την εβδομάδα ως διακοπές. Ηέρουμε ότι είναι μεγάλη η χρονιά και έχουμε πολλές υποχρεώσεις. Όμως το αυριανό παιχνίδι έχει μεγάλη σημασία. Ξέρουμε ότι είναι καλά και έχει δηλώσει πρόθυμος. Θα προσπαθήσουμε μέσα στη χρονιά να τον ξεκουράσουμε, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι αύριο θα είναι μαζί μας».

Αποτελεί έξτρα κίνητρο ότι αύριο είναι τα γενέθλια του κύριου Μαρινάκη;

«Είναι στόχος μας να προσφέρουμε αυτό το δώρο στα γενέθλια του προέδρου μας. Αλλά θα έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο και η ομάδα θα είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι. Να είστε σίγουροι για αυτό. Θα κάνουμε τα πάντα να προσφέρουμε στον κόσμο και τον πρόεδρό μας αυτή τη χαρά».