Ένας από τους ξένους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι τραβούν το ενδιαφέρον, είναι ο Γκιλιέρμε. Ο μέσος του Θρύλου συχνά-πυκνά τραβά τα βλέμματα του διεθνούς Τύπου, αφού η καριέρα του σε Βραζιλία και Ισπανία, αλλά και η παρουσία του, αυτή τη στιγμή, στον Ολυμπιακό, είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτες. Στην τελευταία του συνέντευξη, στο Yahoo Sports, ο Βραζιλιάνος χαφ μίλησε για τον Θρύλο και τους στόχους που τίθενται ενόψει της νέας σεζόν.

«Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε στα πλέι-οφ του Champions League, καθώς ο πρώτος μας στόχος είναι να περάσουμε από τα προκριματικά και στη συνέχεια θέλουμε να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα Ελλάδας και το Κύπελλο», ήταν τα λόγια του Γκιλιέρμε, ο οποίος συνέχισε, τονίζοντας το μέγεθος του Θρύλου και στην σχέση που έχει με την κατάκτηση τίτλων! «Ο Ολυμπιακός είναι μια μεγάλη ομάδα και δεν είναι φυσιολογικό να μένει δύο χρόνια χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή. Ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν, θα κάνουμε καλά παιχνίδια και θα κατακτήσουμε τον τίτλο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η δυναμική του Συλλόγου και ο τεράστιος κόσμος του θέτουν υψηλές απαιτήσεις από την ομάδα.

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει και τον Γιάγια Τουρέ, με τον οποίο αγωνίστηκε μαζί κατά την περσινή περίοδο, λέγοντας: «Μαθαίνεις μόνο και μόνο με το να προπονείσαι δίπλα του. Μου είναι πολύ αγαπητός και δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο ταπεινός. Μιλήσαμε πολύ, λόγω και της κοινής μας θέσης και θέλω να τον ευχαριστήσω ως παίκτη και ως άνθρωπο. Ήταν τιμή για εμένα το να παίξω δίπλα του».

Μιλώντας, τέλος, για την προσαρμογή που ο ίδιος είχε στο λιμάνι και το πως αισθάνεται, επεσήμανε ότι «θεωρώ πως ήταν μία καλή σεζόν για εμένα. Έπαιξα τα περισσότερα παιχνίδια, είχα υπομονή και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, το απόλαυσα και δεν την άφησα να πάει χαμένη».