Αίσθηση προκάλεσε χθες το σοκαριστικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ένας πρόσφυγας σήκωσε ψηλά στα χέρια του ένα βρέφος λίγων μηνών, επιχειρώντας να το πετάξει πάνω στους άνδρες του λιμενικού.

Οι εικόνες που κατέγραψαν τα τηλεοπτικά συνεργεία έκαναν τον γύρο της Ελλάδας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό και κυρίως οι αιτίες για την πρωτοφανή αυτή κίνηση του άνδρα δεν έχουν εξακριβωθεί και για αυτό τον λόγο διατάχθηκε έρευνα από το Λιμενικό Σώμα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, ομάδες μεταναστών και προσφύγων επιχείρησαν να κάνουν καθιστική παράσταση διαμαρτυρίας αποκλείοντας την πρόσβαση στα οχήματα, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση μεταξύ προσφύγων και ανδρών του Λιμενικού.

*** Διαβάστε αναλυτικά το θέμα εδώ: Ένταση με πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά - Η Κυβέρνηση απομάκρυνε τους δημοσιογράφους (ΦΩΤΟ)

 

Το προσφυγικό τείνει να εξελιχθεί σε εσωτερικό πρόβλημα της χώρας

Αναταραχή και απόλυτο χάος επικρατεί στις τάξεις των μεταναστών και των προσφύγων.

Βασικές αιτίες αφενός η κόπωση και ο εκνευρισμός που τους έχει προκαλέσει η πολυήμερη διαμονή τους σε ακατάλληλους ή ασφυκτικά γεμάτους χώρους φιλοξενίας και αφετέρου οι πληροφορίες που διακινούνται στους κόλπους τους για την συμφωνία επανεισδοχής στην Τουρκία.

Ενώ το προσφυγικό τείνει να εξελιχθεί σε εσωτερικό πρόβλημα της χώρας  με την κυβέρνηση να παρακολουθεί αμήχανη την έκρυθμη κατάσταση στους καταυλισμούς και τις επίσημες δομές.