Εκεί όπως πάντα. Συνομιλώντας απο καρδιάς με το πιο ένθερμο κομμάτι της Ερυθρόλευκης κερκίδας. Με την Θύρα 7. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο συνέδριο, γνώρισε την αποθέωση και η κουβέντα είχε πολύ ποδόσφαιρο αλλά και Ερασιτέχνη…

Όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όπως και να το δει κανείς. Στον επίλογο μιας ακόμη σεζόν που τα τμήματα του Ολυμπιακού σαρώνουν τους τίτλους και βέβαια στο σημείο που ανοίγει για τα καλά η όρεξη σε ότι αφορά στις μεταγραφές της ομάδας ποδοσφαίρου. Με την προετοιμασία να ξεκινά στις 10 Ιουνίου και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ να περιμένουν στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιούλη, οι Ερυθρόλευκοι έχουν σκοπό να κινηθούν γρήγορα για την ενίσχυση τους. Και αυτή η διαδικασία πολύ λογικά… ανεβάζει τη θερμοκρασία.

Για όλα μίλησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που όπως έχει αποδείξει κατ επανάληψη όλα αυτά τα χρόνια έχει τον δικό του «κώδικα επικοινωνίας» με το κοινό των Ερυθρόλευκων και δη με τους οργανωμένους. Εκείνους που δίνουν όλα τα χρόνια τη δική τους μάχη πλάι του για την «αναγέννηση» του Ερασιτέχνη και την εξέλιξη του Ολυμπιακού σε έναν απο τους μεγαλύτερους πολύ-αθλητικούς συλλόγους στον κόσμο.

Και βέβαια εκείνοι δίνουν τον παλμό στο γήπεδο Καραϊσκάκη, που και φέτος ήταν η κορυφαία έδρα της Σούπερ Λιγκ. Πρώτοι οι Πειραιώτες στη λίστα με τα περισσότερα εισιτήρια σε μια σεζόν που το… πανηγύρι στις κερκίδες κράτησε ως το τέλος. Παρότι η ομάδα είχε εκτροχιαστεί -σε ότι αφορά στην διεκδίκηση στόχων- απο τον Φλεβάρη.

Έχει χτίσει κάτι ιδιαίτερο ο Ολυμπιακός στη δεκαετία που ολοκληρώνεται. Μια δημιουργία πρότυπο για τον ελληνικό αθλητισμό. Με τον τρόπο που συνδέεται η ποδοσφαιρική ομάδα με τον Ερασιτέχνη, αλλά και με την ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου.

Ένα μοντέλο που φέρει την υπογραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά μερικές ημέρες απο την τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha. Εκεί που επιβεβαίωσε την χαοτική κατάσταση την οποία παρέλαβε στην ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2010, με χρέη άνω των σαράντα εκατ ευρώ και μελλοντικά έσοδα που είχαν ήδη «δεσμευθεί».

Και δεν είναι μυστικό και η κατάσταση την οποία συνάντησε αποφασίζοντας να αναλάβει την «ολική επαναφορά» του Ερασιτέχνη. Εκεί που τα χρέη ξεπερνούσαν τα επτά εκατ ευρώ και που υπήρχαν τμήματα με ένα-δύο δελτία αθλητών. Πέτυχαν πάρα πολλά αυτή τη δεκαετία οι Ερυθρόλευκοι. Και ο… πήχης ανεβαίνει συνέχεια. Για εκείνα που έρχονται.

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και συγκίνησης λοιπόν εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Θύρας 7 στο «Γ.Καραισκάκης» παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα στην κατάμεστη αίθουσα του V’ammos όπου βρέθηκαν σύνεδροι εκπρόσωποι συνδέσμων της Θύρας 7 από όλη την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Μιχάλης Κουντούρης τον υποδέχτηκε και παρακολούθησαν και οι δυο την ιστορική βράβευση των Θρύλων του Θρύλου από ιστορικά μέλη της Θύρας 7.

Οι πέντε γίγαντες του Ολυμπιακού που βραβεύτηκαν ήταν οι Ηλίας Ρωσσίδης (παρέλαβε το βραβείο η σύζυγος του αφού ο ίδιος είναι ασθενής), Γιάννης Γκαιτατζής, Ηλίας Υφαντής, Νίκος Γιούτσος και φυσικά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Γιώργος Δαρίβας που σε κάποιο σημείο προκάλεσε συγκίνηση λέγοντας στον Βαγγέλη Μαρινάκη: «Είμαστε στο πλευρό σου μέχρι θανάτου».

Και όταν πήρε τον λόγο ο Βαγγέλης Μαρινάκης: Φυσικά το ενδιαφέρον κορυφώθηκε.

Μεταξύ άλλων ο ηγέτης του Ολυμπιακού είπε:

«Ήταν μια χρονιά που είχαμε την καλύτερη ομάδα σε όλα τα επίπεδα και ο κόσμος το αναγνώρισε με τη μαζική του παρουσία και το σωστό χειροκρότημα στους παίκτες και τον προπονητή μας.

Θα θυμόμαστε για πάντα το ιστορικό βράδυ με τη Μίλαν! Από άποψη ονόματος του αντιπάλου και σε ένα παιχνίδι που μπορεί να ήταν ομίλων αλλά ουσιαστικά ήταν νοκ άουτ, ο αποκλεισμός της Μίλαν ήταν η ιστορικότερη πρόκριση μας.

Του χρόνου θα κάνουμε τις κινήσεις που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια ομάδα που θα υπερνικήσει κάθε εμπόδιο. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα ενώ και στην Ευρώπη θέλουμε να προχωρήσουμε. Εμείς άλλωστε είμαστε η ομάδα που φέρνει τους περισσότερους βαθμούς στη χώρα μας».

Φυσικά Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, δεν ξέχασε τον Ερασιτέχνη τονίζοντας:

«Ο άθλος τους Ερασιτέχνη Ολυμπιακού θα συνεχιστεί. Είμαστε ο μόνος σύλλογος στην Ευρώπη που έχει καταφέρει τόσα κατορθώματα σε μια δεκαετία. Με ότι είναι απαραίτητο για την επιβίωση και την υγεία του Ερασιτέχνη θα συνεχίσουμε στο δρόμο των επιτυχιών.

«Έχω δεσμευτεί και στο παρελθόν ότι με προσωπικά μου έξοδα θα φτιαχτεί ένα κολυμβητήριο για να στεγάσει τα τμήματα πόλο που κατακτούν ευρωπαικές κορυφές αλλά και την κολύμβηση και θα είναι ένα στολίδι του Πειραιά μας. Περιμένουμε να μας δοθεί ο χώρος».

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε και όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ και δήλωσε ότι θα υποστηρίξει τις αποφάσεις των κυρίων Αγγελόπουλων που μαζί με τον κόσμο θα αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι!

Ο ηγέτης του Ολυμπιακού έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

«Για την πόλη του Πειραιά θέλω να πω ότι είμαστε εδώ για να προσφέρουμε. Ξέρετε ότι Πειραιάς και Ολυμπιακός είναι ένα! Και αυτές τις ημέρες που περπατάω στους δρόμους του Πειραιά ή σε εκδηλώσεις που βρίσκομαι με κάνει πολύ χαρούμενο το ότι νιώθω ότι είμαστε όλοι μια οικογένεια.

Βλέπω ανθρώπους για παράδειγμα που εργάστηκαν στον Ολυμπιακό και τώρα δεν είναι στην ομάδα να είναι δίπλα μας και να μας υποστηρίζουν με πάθος. Αυτό θέλω και από εσάς. Να είστε αγαπημένοι. Είμαστε όλοι μια οικογένεια. Είμαστε νικητές!» 

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/vangelis-marinakis-imaste-mia-ikogenia-oli-mazi-nikites