Την 8η θέση στο σπουδαίο τουρνουά "Future Cup" που διοργάνωσε και φέτος στο Άμστερνταμ ο Άγιαξ κατέλαβε η Κ-17 του Ολυμπιακού. Οι Έφηβοι αν και προηγήθηκαν με 1-0 (Τσιριγώτης 21') στον αγώνα κατάταξης της Δευτέρας για τις θέσεις 7-8 δέχτηκαν στη συνέχεια δυο γκολ από την Σάλτμπουργκ και δεν απέφυγαν την ήττα. 

Η ομάδα μας αν και έχασε και τα τέσσερα παιχνίδια που έδωσε απέναντι σε Άντερλεχτ, Μπενφίκα, Μπαρτσελόνα, Σάλτσμπουργκ κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες οι οποίες θα της φανούν χρήσιμες και στο Πρωτάθλημα αλλά και στα επόμενα χρόνια. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Δημήτρης Μαυρογενίδης σημείωσε: "Το μόνο σίγουρο είναι ότι κερδίσαμε πολλά από αυτό το τουρνουά. Τα παιδιά πήραν παραστάσεις σε ένα από τα καλύτερα τουρνουά του κόσμου και είδαν πόσο απέχουν από αυτές τις ομάδες. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση και θα πω και πάλι πως εάν η ομάδα ήταν πλήρης θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Στο τελευταίο παιχνίδι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη αλλά υπήρχε κούραση στα παιδιά. Σίγουρα τα αποτελέσματα δεν μας ικανοποιούν αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών. Αυτά τα παιχνίδια ήταν σεμινάρια για τους ποδοσφαιριστές μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Ακαδημία του Ολυμπιακού δίνει το παρών σε τόσο μεγάλα τουρνουά"

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Νίκας, Χατζηχρήστου (Αμπάρα), Παπαδογιωργάκης, Γιανναράκης, Ορφανίδης, Πέιος, Τσιμπούκας, Τσερκώνης (Κατσούκης), Φλέγκας (Βαλοτάσιος), Χατζηιωαννίδης (Μανωλάκης), Τσιριγώτης. 

Η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει το βράδυ της Δευτέρας από το Άμστερνταμ.