Η Ειρήνη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1985 στο Καζακστάν όπου και έζησε μέχρι τα 5 της χρόνια. Το 1990, οι γονείς της αποφάσισαν να κάνουν μία νέα αρχή στην πατρίδα τους κι έτσι επέστρεψαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν στο Μενίδι Αττικής.

Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Στάθη, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με τα καλλιτεχνικά δρώμενα ως ηθοποιός. Το 2001, μαζί με τον αδελφό της, έπαιξαν στη ταινία Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Από την ηλικία των 12 ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με το handball το οποίο συνέχισε για περίπου 10 χρόνια.

Μετά το σχολείο, πέρασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε κάποια χρόνια αργότερα.

Η ίδια έγινε γνωστή μέσα από την συμμετοχή της στο X-Factor που θα έκανε πρεμιέρα για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου πέρασε τις οντισιόν με επιτυχία και έφτασε μέχρι τη φάση των live shows. Παρόλο που δεν κατάφερε να προκριθεί σε κάποια από τις τελικές θέσεις, η τραγουδίστρια πήρε το εισιτήριο για μια καριέρα σε μεγάλες μουσικές σκηνές δίπλα σε μεγάλα ονόματα του χώρου.

Επίσης έχει κάνει αρκετές επιτυχίες στο χώρο του τραγουδιού με κάποια από αυτά να είναι: Και τι δεν θα 'δινα, Θύμα πια δεν γίνομαι, Υπερβολές, Αμαρτία, Σ' αυτήν να πας, Δική μου η ζωή, Ο Καινούργιος Έρωτας Σου, Επιβιώνω.

Η Ειρήνη όμως μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram μας κάνει να θέλουμε να την ακολουθούμε ακόμα περισσότερο όχι μόνο της απίστευτης φωνής της αλλά και των φωτογραφιών της όπου «ανεβάζει» τις πιέσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες της: