Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, με τους ερυθρόλευκους να ξεκαθαρίζουν με σαφή τρόπο επιχειρήματα πάνω στα οποία στηρίζουν την έφεση που άσκησαν κατά της πρωτόδικης απόφασης. Ο Ολυμπιακός  στέκεται κυρίως στο ότι δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να συνεχιστεί το παιχνίδι και ορθά το διέκοψε ο διαιτητής της αναμέτρησης. Προθεσμία μέχρι και τις 8 Απριλίου για τα υπομνήματα των δύο ομάδων, με την απόφαση για την έφεση να βγαίνει την επόμενη βδομάδα.

Ο Ολυμπιακός στην εκδίκαση έκανε σαφές μέσω των δύο εκπροσώπων του, κ. Χατζησαββάογλου και κ. Καρπετόπουλο ότι δεν μπορεί να κρίνεται σε κάποια δικαστική αίθουσα η κρίση ή η απόφαση του διαιτητή. Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού κατέστησαν σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο στο ποδόσφαιρο και ότι αν υπάρξει τέτοια απόφαση θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. «Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο» τόνισαν.

Επίσης υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνει η προβολή των βίντεο την οποία και επέτρεψε το δικαστήριο. Στο σημείο αυτό υπήρξε παρέμβαση από το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού που κατέθεσε ένσταση με το δικαστήριο να την απορρίπτει με αποτέλεσμα να προβληθούν τα βίντεο, τα οποία και «έπαιξαν» για αρκετά λεπτά. Με την ολοκλήρωση της προβολής ο κ. Χατζησαββάογλου, ο νομικός εκπρόσωπος του Ολυμπιακού υποστήριξε ότι ο Ολυμπιακός έχει ασκήσει έφεση γιατί είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόφαση που κρίνει την απόφαση διαιτητή για την διακοπή που αφορά ζήτημα ασφαλείας διεξαγωγής του αγώνα.

Από το νομικό επιτελείο του Παναθηναϊκού στάθηκαν στο ότι δεν έχει παρέλθει μια ώρα από την προσωρινή διακοπή μέχρι την οριστική διακοπή με μία επισήμανση που προκάλεσε τεράστια έκπληξη, αφού ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι χωρίς να έχει οπαδούς στις κερκίδες. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, κ. Χατζησαββάογλου ρώτησε γιατί δεν θέλουν οι πράσινη την παρουσία του κόσμου τους στο γήπεδο με τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού να μην απαντούν.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του λέγοντας πως δεν μπορεί να κριθεί ο διαιτητής σε καμία δικαστική αίθουσα. Αξιοσημείωτο το παράδειγμα που ανέφεραν οι δικηγόροι των ερυθρόλευκων, με το περσινό πρωτάθλημα και την εισβολή με όπλο στο γήπεδο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως κανονικά οι διαιτητές θα έπρεπε να φορούν αλεξίσφαιρα προκειμένου να περιμένουν 60 λεπτά για την οριστική διακοπή.

Το προεδρείο της Εφέσεων της ΕΠΟ έδωσε στις δύο ομάδες περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα (16.00) για να δώσουν τα υπομνήματά τους. Συνεπώς η απόφαση για το εάν θα συνεχιστεί ή όχι το ντέρμπι θα κριθεί οριστικά και θα ανακοινωθεί μες στην ερχόμενη εβδομάδα.