Για να φτάσει στο σημείο ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου, ο οποίος προήδρευσε του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Superleague να πάρει θέση στην εκδίκαση των επεισοδίων των οπαδών του ΠΑΟ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, σημαίνει ότι οι «πράσινοι» όχι απλά πήγαν να κάνουν λάστιχο τους κανονισμούς αλλά ότι τους ξεχείλωσαν! Τι τους είπε; Το πιο απλό: Η κρίση του διαιτητή για το αν πρέπει να διακόψει ή όχι έναν αγώνα δεν ελέγχεται από κανέναν, ούτε από τον ίδιο!

Κι όμως, την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πείσει ότι ο Φριτζ έπρεπε να περιμένει μια ώρα πριν αποφασίσει την οριστική διακοπή του αγώνα, κάτι που όπως ο ίδιος παραδέχθηκε έπρεπε να είχε κάνει από το 5', όταν έγινε το «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας αρκετοί φορούσαν καρτελάκια διαπίστευσης. Δηλαδή, αν ήταν ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό θα γινόταν; Φυσικά και όχι! Ο διαιτητής θα είχε φύγει από το 5' και δεν θα είχε ξαναβγεί ούτε για... έλεγχο!

Ο Παναθηναϊκός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ρεζιλεύτηκε επειδή δεν είχαν επιχειρήματα και επειδή όλοι είδαν τα αίσχη. Τα πάντα όλα έχουν γραφθεί στο φύλλο αγώνα και στις εκθέσεις της αστυνομίας και του παρατηρητή, ενώ υπάρχει και άφθονο οπτικοακουστικό υλικό.

Όλα αυτά τι δείχνουν; Πόλεμο!

Ο Παναθηναϊκός επιμένει να γίνουν αυτά που δεν προβλέπονται σε καμία χώρα του κόσμου. Είναι δυνατόν να γίνεται πόλεμος αστυνομίας-οπαδών και να θέλει ο διαιτητής να περιμένει μια ώρα; Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να εισβάλει οπλοφόρος παράγοντας (κάτι θυμίζει αυτό έτσι;) και ο ρέφερι να μη διακόψει αμέσως τον αγώνα αλλά να τον... κεράσει καφέ και να περιμένει να περάσει το περιθώριο της μιας ώρας;

Όπως φαίνεται ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση αντικανονικής διακοπής του αγώνα για επικοινωνιακούς λόγους. Όμως, μήπως ήταν καλύτερο να καταδικάσει τα επεισόδια των οπαδών του;