Σε κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη μεταφέρθηκαν με πούλμαν 100 μετανάστες και πρόσφυγες, από τους 260 συνολικά που έφθασαν το πρωί της Τετάτης στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία από Ρόδο, Κω και Κάρπαθο.

Οι περισσότεροι αρνήθηκαν να επιβιβαστούν, φοβούμενοι ότι θα εγκλωβιστούν σε κάποιο κέντρο προσωρινής εγκατάστασης.

*** Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται να μπουν σε λεωφορεία για να αναχωρήσουν από τον Πειραιά

Λόγω των αυξημένων αναγκών από σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του Ο.Λ.Π. τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νίκος Πλατανησιώτης, δήλωσε ότι οι χώροι που διαμένουν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχής παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους.

Προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία από το συντονιστικό όργανο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, στην Ελλάδα βρίσκονται 49.085 πρόσφυγες και μετανάστες, με τους περισσότερους εξ' αυτών να βρίσκονται στην Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τις καταστάσεις με τους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται σε hot spot όλη τη χώρα: