Αρνούνται οι 260 μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στον Πειραιά το πρωί της Τρίτης (λίγο πριν από τις 07:00) να επιβιβαστούν σε πούλμαν που βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, κατέφθασαν οκτώ πούλμαν να τους παραλάβουν για να τους μεταφέρουν σε κέντρα φιλοξενίας στην Πιερία, ωστόσο είναι ζήτημα εάν γέμισαν τα δυο εξ' αυτών, καθώς οι πρόσφυγες προτιμούσαν είτε να μείνουν στο λιμάνι, είτε να μεταβούν στην πλατεία Βικτωρίας, εκτιμώντας ότι ακόμα υπάρχει πιθανότητα να φύγουν από την χώρα.

Διερμηνείς από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. μαζί με τον Αρχηγό του Λιμεναρχείου επιχείρησαν να τους πείσουν εις μάτην για την χρησιμότητα της μεταφοράς τους σε κέντρα φιλοξενίας, όπου οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι καλύτερες. 

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στον Πειραιά ανέρχονται σε πάνω από 4.700, με τη διανομή του φαγητού να διεξάγεται κανονικά, χωρίς όμως να παραβλέπονται δυσκολίες καθώς ακόμα και οι εθελοντές δείχνουν να βρίσκονται στα όριά τους.

Λόγω των αυξημένων αναγκών από σήμερα θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του Ο.Λ.Π. τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.